Головна Новини Політика зовнішня політика Джо Байден президент: в посольстві США розповіли, що зміниться для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Джо Байден президент: в посольстві США розповіли, що зміниться для України

США продовжить послідовно підтримувати Україну при новому президенті

30 січня 2021, 10:30
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати "залишаться непохитними у своїй підтримці України" під час роботи нової адміністрації президента Джо Байдена, йдеться в заяві тимчасового повіреного в справах США в Україні Крістіни Квін з нагоди інавгурації нового глави Білого дому. Заява дипломата була опублікована на сайті посольства США в Україні.

Джо Байден президент: в посольстві США розповіли, що зміниться для України

Політика США щодо України

Крістіна Квін зазначила, що США будуть залишатися непохитними у своїй підтримці процвітаючої, демократичної і вільної України.

"Поки обраний президент і його адміністрація працюватимуть над формуванням внутрішньої і зовнішньої політики Сполучених Штатів в найближчі місяці, дозвольте запевнити вас в одному: США будуть залишатися непохитними у своїй підтримці процвітаючої, демократичної і вільної України, яка повинна бути захищена в своїх міжнародно визнаних кордонах, включаючи Донбас і Крим, і стійкою проти російської агресії", — йдеться в заяві Квін.

Нагадаємо, в США підтримують ідею надання Україні американських озброєнь.

Як повідомляло видання "Коментарі", військовий корабель США увійшов у води Чорного моря. За інформацією, наданою представниками Альянсу, американські військові планують провести навчання в Чорному морі. Поки заплановано деякі операції з морської безпеки, а також тренування з представниками країн-партнерів.

Варто відзначити, що кількома днями раніше повідомлялося про прибуття в води Чорного моря військового танкера USNS Laramie і ракетного есмінця USS Donald Cook.

Конкретних дат початку навчань поки не повідомляється, але прес-секретар НАТО Оана Лунгеску все одно схвально відгукується про присутність кораблів США в Чорному морі. На її думку, ця акваторія — стратегічно важлива для НАТО, адже води моря омивають береги декількох країн-союзників альянсу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини