Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленська відкрила саміт перших леді та джентльменів: серед учасників - Марина Порошенко
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленська відкрила саміт перших леді та джентльменів: серед учасників - Марина Порошенко

У заході візьмуть участь 11 перших леді

23 серпня 2021, 13:15 comments1084
Поділіться публікацією:

Перша леді України Олена Зеленська відкрила перший київський саміт перших леді та джентльменів. У саміті перших леді та джентльменів у Києві візьмуть участь 11 гостей. Модератором дискусії на саміті стала відома українська ведуча й амбасадор ООН з питань народонаселення Маша Єфросиніна. Центральну панель дискусії закінчили.

Зеленська відкрила саміт перших леді та джентльменів: серед учасників - Марина Порошенко

Олена Зеленська, скріншот із відео

Під час відкриття дружина українського президента заявила про необхідність створення міжнародної платформи з реалізації проєктів для поліпшення добробуту людей, зосередитися на питаннях рівності, розвитку людини, доступності медичних і освітніх послуг.

"Сучасний світ не завжди встигає реагувати на нові виклики. Вони вриваються без запрошення і стуку. Яскравий приклад показав 2020 рік. Ми ще не встигли загуглити слово "Ухань" і "коронавірус", а Covid-19 вже захопив планету. Коронавірусна криза показала, що виклики стосуються усіх країн, незалежно від ВВП й індексу щастя", — сказала Зеленська.

За її словами, метою саміту стане об'єднання зусиль перших леді та джентльменів для обміну досвідом та реалізації спільних проєктів для добробуту людей в усьому світі.

У заході візьмуть участь 11 перших леді з Бразилії, Ізраїлю, Латвії, Литви, Лівану, Коста-Рики, Німеччини, Сербії, Хорватії, дружина президента Європейської Ради та перша леді України. Серед учасників — колишня перша леді Марина Порошенко.

Як раніше інформував портал "Коментарі", в Києві стартував саміт перших леді та джентльменів: хто прибув на захід, організований Оленою Зеленською. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини