Головна Новини Політика зовнішня політика Затримання українського нардепа в Молодові: з'явилися нові подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Затримання українського нардепа в Молодові: з'явилися нові подробиці

Генпрокуратура Молдови відмовила Білорусі в екстрадиції Яковенка

7 червня 2022, 21:53
Поділіться публікацією:

Українського нардепа  Євгена Яковенка, якого на вимогу Білорусі, затримали у Молдові, відпустили з-під варти. Молдовська прокуратура відмовила офіційному Мінську в екстрадиції народного депутата України. Про це пише молдовське видання Deschide.MD.

Затримання українського нардепа в Молодові: з'явилися нові подробиці

Подробиці затримання Євгена Яковенка в Молдові (фото з відкритих джерел)

У публікації йдеться, що позафракційного політика відпустили після затримання, яке відбулося нещодавно. Прокуратура відмовила білоруській стороні, яка оголосила Яковенка у розшук. У силовому відомстві пояснили своє рішення  підтримкою резолюції щодо агресії рф проти України, яку прийняли 9 березня парламентом Європейського Союзу. У документі засуджують допомогу Білорусі під вторгнення росії до України. Також проти офіційного Мінська було запровадження ряд санкцій у ЄС.

Окрім цього, у молдовській прокуратурі зазначають, що у них запит білорусі викликає сумніви щодо забезпечення прав і доступу до справедливого суду у разі екстрадиції Яковенка.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що на вимогу Білорусі у Молдові затримали українського нардепа. У Молдові прикордонники затримали нардепа з України Євгена Яковенка. Нібито у міжнародний розшук його оголосила Білорусь, звинувачуючи у  корупції та хабарництві. У матеріалі журналістів йдеться, що народний депутат України знаходиться у слідчому ізоляторі.  Очільник бюро Інтерполу в Кишиневі  Віорел Тентю розповів, що Білорусь звинувачує Євгена Яковенка у хабарництві та корупції.  Відтак, офіційний Мінськ вимагає його арештувати та екстрадувати до Білорусі.  Відомо, що Євген Яковенко потрапив до Верховної ради України у 2019 році. Він переміг у виборах  на окрузі № 52 Донецької області. Тоді його головний суперник від ОПЗЖ заявив, що Яковленко "купував" виборців.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини