Головна Новини Політика зовнішня політика На вимогу Білорусі у Молдові затримали українського нардепа: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

На вимогу Білорусі у Молдові затримали українського нардепа: подробиці

Євгена Яковенка затримали нібито за підозрою у хабарництві та корупції

5 червня 2022, 18:23 comments3823
Поділіться публікацією:

У Молдові прикордонники затримали нардепа з України Євгена Яковенка. Нібито у міжнародний розшук його оголосила Білорусь, звинувачуючи у  корупції та хабарництві. Про це мише місцеве видання Deschide.MD.

На вимогу Білорусі у Молдові затримали українського нардепа: подробиці

Євгена Яковенка затримали у Молдові (фото з відкритих джерел)

 У матеріалі журналістів йдеться, що народний депутат України знаходиться у слідчому ізоляторі.

 Очільник бюро Інтерполу в Кишиневі  Віорел Тентю розповів, що Білорусь звинувачує Євгена Яковенка у хабарництві та корупції.  Відтак, офіційний Мінськ вимагає його арештувати та екстрадувати до Білорусі.

 Відомо, що Євген Яковенко потрапив до Верховної ради України у 2019 році. Він переміг у виборах  на окрузі № 52 Донецької області. Тоді його головний суперник від ОПЗЖ заявив, що Яковленко "купував" виборців.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, як Україні пробудити "втомлену" Європу. У традиційному вечірньому зверненні президент України Володимир Зеленський серед іншого заявив, що російський диктатор Володимир Путін, який продовжує війну, своїми діями принижує весь світ. На думку директора Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, світ готовий жорсткіше відповісти на російські дії. Він наголошує, що уряди багатьох країн, особливо у країнах Заходу, залежать від своїх виборців, від громадськості. І в цьому сенсі – і вчорашнє звернення Зеленського, і попередні – багато в чому посил саме до зарубіжної громадськості, до звичайних людей. Щоб вони так чи інакше тиснули на свою владу з метою прийняття тією відповідних рішень. У тому числі у ракурсі збільшення допомоги Україні та санкцій проти росії.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини