Головна Новини Політика зовнішня політика Запровадження візового режиму з Росією: що про ідею думають українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Запровадження візового режиму з Росією: що про ідею думають українці

Кількість жителів України, які підтримують візи з РФ, зростає

10 грудня 2021, 15:13
Поділіться публікацією:

Соціологічна група "Рейтинг" провела опитування та з'ясувала, скільки українців виступає за запровадження візового режиму з Російською Федерацією.

Запровадження візового режиму з Росією: що про ідею думають українці

Запровадження візового режиму з Росією - фото з відкритих джерел

Так, з'ясувалося, що за два роки шанувальників цієї ідеї побільшало. Сьогодні ініціативу підтримують 52% українців, а 44% – проти.

Крім того, соціологи з'ясували, які країни жителі України вважають союзними , а які – ворожими. За останній рік ставлення українців до Туреччини та Великої Британії змінилося на краще. Чого не скажеш про Білорусь, яку жителі України вважають ворожою до нашої країни. За 2021 рік кількість таких респондентів зросла більш ніж у два рази – з 22 до 48%. 72% українців вважають Росію вороже налаштованою щодо України, 12% — союзною.

Результати опитування також продемонстрували, що президент України Володимир Зеленський продовжує займати лідируючі позиції у президентському рейтингу. Якби вибори президента відбулися найближчої неділі, то за чинного главу держави проголосувало б 23,5% виборців.

На другому місці у президентському рейтингу, як і раніше, п'ятий президент України Петро Порошенко. Лідери "Європейської Солідарності" хочуть бачити на чолі держави 13,4% наших співвітчизників. Практично однакова підтримка у лідерів "Батьківщини" Юлії Тимошенко та "ОПЗЖ" Юрія Бойка. Тимошенко підтримує 9,9%, а Бойка – 9,3%.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що згідно з опитуванням, проведеним аналітичним центром Юрія Левади "Левада-Центр", за чинного російського президента Володимира Путіна проголосувало б лише 32% жителів РФ. Це мінімальний рейтинг глави Кремля з 2014 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини