Головна Новини Політика зовнішня політика Залужний отримав призначення. Ким працюватиме «залізний генерал»
commentss НОВИНИ Всі новини

Залужний отримав призначення. Ким працюватиме «залізний генерал»

Президент Володимир Зеленський знайшов посаду для колишнього Головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного. Про нове кадрове рішення повідомило міністерство закордонних справ

7 березня 2024, 19:31 comments2214
Поділіться публікацією:

Згідно із повідомленням МЗС, президент Володимир Зеленський погодив призначення генерала Залужного на посаду посла України у Великобританії.

Залужний отримав призначення. Ким працюватиме «залізний генерал»

Валерій Залужний

У повідомленні підкреслюється, що міністерство закордонних справ уже спрямувало британській стороні відповідний запит на агреман.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що між президентом Володимиром Зеленським та Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним начебто існував конфлікт. Ряд експертів говорили про те, що начебто президент бачить у генералові потенційного конкурента на виборах. Як наслідок, Залужний втратив посаду, на його місце призначили Олександра Сирського.

В Офісі президента пояснили таке кадрове рішення тим, що ситуація на фронті стагнує і потрібно терміново міняти підходи у веденні війни.

Разом з тим, відомо, що Залужного все ж намагаються якимось чином "виштовхати" у політику. Зокрема, нещодавно було проведено соціологічне опитування із приводу президентських виборів. Українців запитали, кого вони хочуть бачити на посаді очільника Україні, і першим у рейтингу вподобань виявився саме Залужний, а чинний президент опинився на другому місці. Окрім того, якщо б у другому турі зійшлися Зеленський та Залужний, то згідно опитування, перемогу отримав би саме генерал.

Також соціологи заявили, якщо б Залужний створив свою партію, то на виборах в Верховну Раду вона набрала б найбільше голосів. Тоді ряд експертів запитували, навіщо знадобилося таке опитування і припускали, що, ймовірно, для того, щоби "подраконити" Офіс президента.

До речі, саме прихильники екс-президента Петра Порошенка поширюють наратив, що Залужний міг би стати ідеальним президентом, а Порошенко – очільником його уряду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

7 березня 2024, 19:50

Опанъкы! Коли Вакарчуку сватали йти на вибори, той на 2 роки поїхав освіту отримувати: з державного управління. Малоправославні нічого не вчаться. В них століттями шароварна нацпам'ять. Не змінюються/реформуються - хоч ракети і КАБи з неба!


Новини