Головна Новини Політика вибори Опитування: Зеленський другий. Кого українці хочуть бачити президентом
commentss НОВИНИ Всі новини

Опитування: Зеленський другий. Кого українці хочуть бачити президентом

Соціологічна компанія SOCIS на замовлення Цензор.нет провела опитування із приводу того, кого українці хочуть бачити на посаді президента. За результатами, більшість із опитаних підтримали б кандидатуру Валерія Залужного

5 березня 2024, 21:06 comments5739
Поділіться публікацією:

Як свідчать дані опитування, яке проводилося з 22 лютого по 1 березня і в ньому взяло участь 3 000 людей, якщо би президентські вибори відбулися цього року, то перемогу на них здобув би колишній Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. За нього віддали б свої голоси 31,3% виборців або 41,4% серед тих, хто визначився і піде на вибори. Друге місце у чинного президента Володимира Зеленського. Його готові підтримати 21,7% опитаних або 23,7% серед тих, хто піде на вибори.

Опитування: Зеленський другий. Кого українці хочуть бачити президентом

Валерій Залужний

Решта кандидатів мають порівняно з ними просто мізерний рівень підтримки. Зокрема, за лідера "Європейської солідарності" Петра Порошенка готові голосувати 4,8%, за Дмитра Разумкова – 4,2%, за Сергія Притулу – 3,1%.

Всі інші ймовірні кандидати мають менше ніж три відсотки підтримки. Наприклад, очільника ГУР Кирила Буданова на посаді президента хотіли б бачити 2,4% респондентів, лідерку "Батьківщини" Юлію Тимошенко – 2,1%. Заміряли соціологи також рейтинг Олексія Арестовича, у нього 1,1% підтримки, а Віталія Кличка – 0,7%.

За даними опитування, якщо би до другого туру президентських виборів вийшли Зеленський та Залужний, то останнього підтримали 48,2% респондентів. Чинний президент отримав би 23,3% голосів. При цьому 14,1% респондентів вказали, що не підтримують ні Зеленського, ні Залужного на посаді президента.

Окрім того, за даними опитування, якщо би Залужний створив свою партію, то на виборах у Верховну Раду її б підтримали 34,2% респондентів. При цьому за партію Зеленського голосували б 15,5 опитаних. Партія Порошенка набрала б 5,5%, а Притули – 5,1 %, політсила Разумкова мала б 5% голосів.

При цьому волонтер Роман Донік не розуміє, навіщо проводити подібного роду провокативні опитування. Він також звернув увагу, що його замовили не партія, політтехнологи і не політики, а видання.

"От щоби що? Особливо знаючи, що виборів поки на обрії ні в якому вигляді. От яка мотивація?" — написав Донік у Фейсбуці.

Згодом, він припустив, що ціль цього опитування "подраконити" владу.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що начебто в Офісі президента переживали, що Валерій Залужний може стати конкурентом Володимира Зеленського на виборах, тому його звільнили з посади Головнокомандувача ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

6 березня 2024, 18:33

А что? Не знаю, как бы себя Залужный проявил в качестве политика, но как человек он у меня вызывает уважение. В отличии от нелоха.

Ігор

5 березня 2024, 22:33

Представники програшного командування, Залужний наприклад, будуть Вакарчук-2. Той теж займав 1 місце в рейтингах і подавав надію. Що з цього вийшло? Малоправославним не звикати до постійних погіршень. А ще ж наше корумповане депутатство-95 на фронт поїде. Після цього взагалі - хана! Перетворять на цирк. Шкода, що цінні для корумпованого Блазня профффесорськи кадри, як фінаншист і лотерейнік Гетманцев не приїдуть.


Новини