Головна Новини Політика зовнішня політика “Закінчення війни та обсяг репарацій визначатиме Україна”, - Подоляк
commentss НОВИНИ Всі новини

“Закінчення війни та обсяг репарацій визначатиме Україна”, - Подоляк

Терміни закінчення війни буде визначати Україна, звільняючи свої території

3 вересня 2022, 14:36
Поділіться публікацією:

Терміни закінчення війни буде визначати Україна, звільняючи свої території.Таку заяву зробив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають “Коментарі”.

“Закінчення війни та обсяг репарацій визначатиме Україна”, - Подоляк

Михайло Подоляк

На своїй сторінці у Twitter Подоляк дав оцінку двом тезам російської пропаганди: про те що так звана СВО “буде завершена в строки” і про те, що “Захід віддаляє завершення СВО”.

“Російські чиновники постійно повторюють дивну мантру: "СВО буде завершена в терміни", "Захід віддаляє завершення СВО". Здається, вони так нічого й не зрозуміли. Терміни закінчення війни визначатиме тільки Україна, звільняючи свої території. Як і майбутній обсяг виплат Рф репарацій”, -  написав радник голови ОП. 

До слова, попри військову, фінансову та дипломатичну підтримку України, у Євросоюзі не зачиняють двері для діалогу з лідером росії владіміром путіним. Із такою позицією, зокрема, виступають канцлер ФРН Олаф Шольц та президент Франції Еммануель Макрон. Чи є шанс на такий діалог і чи варто Україні його остерігатися? Про це видання “Коментарі” вже розпитало експертів.     

Втім, попри обмежену готовність говорити з агресором, той самий Олаф Шольц останнім часом змінив свою риторику щодо війни в Україні. Позиція німецького канцлера стала помітно більш рішучою і менш терпимою до агресора. Що змінилося? Читайте на сайті "Коментарів"

Разом з тим, підтримку Києву продовжують виказувати Сполучені Штати Америки. Так, президент Джо Байден планує запросити у Конгресу 11,7 млрд доларів на допомогу Україні. Такий запит у Конгрес надійшов перед закінченням фінансового року у США, 30 серпня.

Також нагадаємо, напередодні Михайло Подоляк заявив, що РФ навмисне шантажує ЄС перериванням постачання газу. За його словами, Вересень тільки почався, а газові сховища Європи заповнені майже вщерть. Відтак, робить висновок Подоляк, — страшилки кремля про “холодну зиму” вкотре виявились “пшиком”. 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

3 вересня 2022, 14:10

Що і треба було довести. Повна барижність.


Новини