Головна Новини Політика зовнішня політика Михайло Подоляк назвав страшилки Росії про «холодну зиму» пшиком
commentss НОВИНИ Всі новини

Актуально Михайло Подоляк назвав страшилки Росії про «холодну зиму» пшиком

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив у своєму Twitter, що РФ навмисне шантажує ЄС перериванням постачання газу.

3 вересня 2022, 08:25
Поділіться публікацією:

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив у своєму Twitter, що РФ навмисне шантажує ЄС перериванням постачання газу.

Михайло Подоляк назвав страшилки Росії про «холодну зиму» пшиком

Радник глави Офісу Президента України Михайло Подоляк. Фото з відкритих джерел.

13 країн-членів Євросоюзу перестали отримувати російський газ або одержують його в обмеженому обсязі. І хоча ситуація залишається досить критичною, ЄС достроково заповнив свої сховища газом на 80%,незважаючи на перекриття крану Росією. Це відбулося значно раніше вказаного запланованого терміну – 1 листопада.

З цього приводу у соцмережі Twitter висловився радник глави ОП Михайло Подоляк.

"Вересень тільки почався, а газові сховища Європи заповнені майже вщерть. Укотре виявилося, що російські страшилки про "холодну зиму" є пшиком. Як і план газового шантажу Європи та примусу до здачі. Все ж іде за планом, так? Мабуть, план такий: вільна Україна та енергонезалежний Євросоюз", – написав Подоляк.

Так, у четвер, 1 вересня, пройшли слухання у комітеті Європарламенту з енергетики, де зазначалося, що існує ризик переривання у постачанні газу, який є дуже сильним і навіть посилюється. Оскільки вже половина держав-членів повністю чи частково постраждала від збоїв. І внаслідок чого 13 країн-членів частково або повністю відрізані від російського газу.

Постачання газопроводом "Газпрому" було припинено або обмежено з середини липня, хоча РФ причиною назвала технічні проблеми. Втім Німеччина заявила, що це був суто політичний крок після повномасштабного вторгнення РФ до України.

Для того, щоб досягти мети та забезпечити благополучне переживання ЄС цієї та наступної зим, наприкінці липня Євросоюз погодив план скорочення споживання газу. План включає мету зі скорочення споживання на 15% у період із серпня 2022 року до березня 2023 року, що може стати обов'язковим у разі погіршення ситуації.

Крім того, спотові ціни на газ в Європі за тиждень знизилися майже на 1 тис.доларів, до 2,4 тис. доларів за тисячу кубометрів. Про це свідчать дані біржі ICE Futures. Ще 25 серпня ціна на газ була $3300 за 1 тис. м³. Як зазначає британське видання TheGuardian, ціни на газ упали на тлі ознак того, що "плани європейських лідерів щодо запобігання зимовій енергетичній кризі набувають форми".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

sexxxx

3 вересня 2022, 12:13

Зачем тратить время и деньги на ту которая ломается если есть доступные девки которые хотят только секса (без шлюx и сoдеpжанoк). Здесь все бесплатно и анонимно, убедись сам ----- https://dyx.dk/slyv


Новини