Головна Новини Політика зовнішня політика Західні ЗМІ про політику Байдена щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Західні ЗМІ про політику Байдена щодо України

Існує багато причин вважати, що Байден буде пильно стежити за політичними кроками України

17 листопада 2020, 20:42
Поділіться публікацією:

Політологи очікують, що Байден буде підтримувати Україну.

Західні ЗМІ про політику Байдена щодо України

Фото: The Bell

За твердженням західних ЗМІ адміністрації президента Джо Байдена варто продовжувати співпрацювати з Києвом. 

В американському інтернет-виданні Slate Magazine написали "не забувати Україну". У статті повідомляється, що Україна потребує підтримки Вашингтона, особливо в умовах конституційної кризи, яка склалась в країні. Також журналіст з Slate наголошує на тому, що президент Зеленський ще не виконав своїх головні передвиборчі обіцянки стосовно боротьби з корупцією.

За словами політологів, є багато причин вважати, що Байден буде стежити за  Україною й надалі, адже він тісно працював з Києвом від імені Барака Обами. Також в Slate Magazine вважають, що Байден отримає "серйозні дивіденди", якщо продовжить співпрацю з Україною. Обізнаність Джо Байдена щодо України може дати поштовх до відновлення "здорових" дипломатичних відносин та підтримки реформ. 

Посилаючись на експертів, видання передбачає, що демократична та економічно стабільна країна може стати ударом для Москви. Проте, це не означає, що 46 президент США надаватиме підтримку без умов та певних очікувань натомість. 

"На жаль, іноді Україні потрібна жорстка любов", — повідомляє колишній посол США Стівен Пайфер, для Slate Magazine. 

У виданні Al Jazeera зазначали, що на їхню думку Володимир Зеленський, з полегшенням прийняв перемогу Байдена на виборах президента країни. Адже попри те, що Трамп надав дозвіл продати Україні летальну зброю, його політика щодо України була непростою та непостійною. 

"Будуть зміни на краще, принаймні тому, що не буде імпульсивності та непередбачуваності Трампа", — з цитати політолога Володимир Фесенка для Al Jazeera 

Сайт аналітичного центру Atlantic Council опираючись на думку Пітера Дікінсона повідомляє, що після оголошення результатів виборів в США в України з’явився "обережний оптимізм". 

Також видання проводить паралелі між попередніми президентами США та їх рішеннями. Йдеться про неспроможність адміністрації Обами вплинути на анексію Криму Росією і відмову давати Україні летальну зброю. Натомість при Трампі Україна отримала протитанкові ракети Javelin та іншу військову допомогу. 

Щодо внутрішньої політики України думки розділилися. Деякі політологи очікують, що Байден підтримає реформи, інші вбачають у цьому пряме втручання у політику незалежної держави.

"Попри зміни в Білому домі, основи відносин між США та Україною залишаються міцними з моменту здобуття країною незалежності в 1991 році", — констатує Дікінсон для Atlantic Council.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляли про те, що Апеляційний суд скасував рішення про заочний арешт Януковича



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини