Головна Новини Політика зовнішня політика Загроза війни: Зеленський підписав закон про мобілізацію резервістів
commentss НОВИНИ Всі новини

Загроза війни: Зеленський підписав закон про мобілізацію резервістів

Президент України підписав закон про призов на військову службу резервістів в особливий період без оголошення мобілізації

21 квітня 2021, 12:05
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про призов на військову службу резервістів в Збройні сили України без оголошення загальної мобілізації. Відповідний документ Верховна Рада прийняла 30 березня. Про це повідомили в прес-службі глави держави.

Загроза війни: Зеленський підписав закон про мобілізацію резервістів

Зеленський на Донбасi. Фото: ОП

Повідомляється, що закон дозволить доукомплектувати ВСУ в особливий період без оголошення мобілізації в оперативному режимі, що значно підвищить обороноздатність держави і дозволити ефективніше реагувати на загрози національній безпеці.

В особливий період закликатимуть українців, які уклали контракти про проходження служби або зараховані в військовий резерв. Рішення буде приймати Президент України за запитом Головнокомандувача ЗСУ. На громадян, яких призвуть на службу  як резервістів, будуть поширюватися всі права, що передбачені для мобілізованих.

Закон також передбачає кримінальну відповідальність за ухилення від призову в особливий період.

Довідка: в останні два тижні Росія масово стягує війська до східних меж України та на територію тимчасово окупованого Криму. Чиновники Кремля і російські пропагандисти відкрито загрожують нашій країні великою війною і навіть знищенням держави.

Російська збройна агресія в окремих районах Донецької та Луганської областей України триває з квітня 2014 року. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян. Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, називаючи себе посередником у переговорах, не дивлячись на численні докази її прямого військового вторгнення в Україну.

Раніше "Коментарі" повідомляли, чого варто чекати Україні від послання Путіна до Ради федерації.

Читайте також про прорив в переговорах по Донбасу в ТКГ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

21 квітня 2021, 11:30

Что такое особый период? Когда зеля захочет? Узурпация власти, однако. Никаких правил, одни хотелки зеленой ганзольки.


Новини