Головна Новини Політика зовнішня політика У ТКГ анонсували прорив у переговорах по Донбасу: що обговорювали
commentss НОВИНИ Всі новини

У ТКГ анонсували прорив у переговорах по Донбасу: що обговорювали

На Донбасі можуть відрегулювати режим припинення вогню, заявив речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович

20 квітня 2021, 19:37
Поділіться публікацією:

Загострення поблизу лінії розмежування на Донбасі активно обговорюють українські політики. Переговори ведуться як всередині країни, так і з іноземними партнерами.

У ТКГ анонсували прорив у переговорах по Донбасу: що обговорювали

Олексій Арестович. Фото з відкритих джерел

За інформацією радника вітчизняної делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексія Арестовича, 20 квітня були встановлені певні домовленості щодо режиму тиші, повідомляє УНН.

Як пояснив Арестович, сторони переговорів у ТКГ нарешті досягли хоча б якогось консенсусу в окремих питаннях. Найімовірніше, слід очікувати введення деяких додаткових механізмів, що регулюватимуть режим тиші на Донбасі.

Варто зазначити, що в основі нового документа, який допрацьовується ТКГ, знаходяться українські пропозиції. Визначальним фактором стане участь місії ОБСЄ у фіксації та підтвердженні порушень: різних обстрілів й іншого роду військових провокацій.

Олексій Арестович каже, що вже цей тиждень може принести додаткові обговорення цього механізму. Якщо все пройде гладко, переконаний спікер, то незабаром ситуація неподалік лінії розмежування може трохи налагодитися.

На думку Арестовича, повноцінне прийняття нових домовленостей може знизити кількість поранених і загиблих українських військовослужбовців.

Також у вітчизняній делегації зазначають, що прихід до подібних загальних знаменників є справжнім "проривом" у роботі групи за останні півроку.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, яку єдину умову для знаходження компромісних рішень із Росією називає голова вітчизняної делегації в ТКГ Леонід Кравчук.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, що нардеп Вікторія Гриб вважає каменем спотикання у переговорах по Донбасу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини