Головна Новини Політика зовнішня політика Загострення на Донбасі: в ТКГ розповіли, що буде робити Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

Загострення на Донбасі: в ТКГ розповіли, що буде робити Путін

Представник української делегації в мінській ТКГ Сергій Гармаш розповів про те, що буде робити Росія на Донбасі

12 квітня 2021, 15:05 comments1368
Поділіться публікацією:

Представник Донецька в українській делегації в мінській ТКГ Сергій Гармаш розповів про те, що буде робити Росія на Донбасі й оцінив можливість наступу країни-агресора в ОРДЛО. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24".

Загострення на Донбасі: в ТКГ розповіли, що буде робити Путін

Бойовики Росiї на Донбасі

За його словами, Путін усвідомлює, що у війні проти України не вийде повторити грузинський сценарій 2008 року. Він зазначив, що наразі в Кремлі змінюють свої плани на ходу через те, що Україну підтримали в НАТО, "великій Сімці" і на Заході. Гармаш сказав, що Путін, швидше за все, не піде на сценарій із введенням "миротворців" для "захисту російських громадян".

Представник української делегації також розповів, що в Донецьку нині мінують мости для того, щоб нібито "убезпечити себе від наступу ВСУ". Він зазначив, що це може бути провокацією або залякуванням місцевого населення для того, щоб влаштувати мобілізацію. Гармаш висловив упевненість, що Путіну не вдасться повторити досвід Грузії 2008 року, адже він розуміє, що Україна — не Грузія.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької й Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Сама Росія свою участь у конфлікті заперечує, називаючи себе посередником у переговорах, попри численні докази її прямого військового вторгнення в Україну. Війні на Донбасі передувала анексія Криму в березні 2014 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Зеленського не виключають агресії з боку Росії.

Читайте також умову для силового звільнення Донбасу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини