Головна Новини Політика зовнішня політика У Зеленського не виключають, що Росія піде в наступ на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського не виключають, що Росія піде в наступ на Донбасі

Прессекретар президента України Юлія Мендель не виключає наступу Росії на Донбасі, однак закликає не панікувати

12 квітня 2021, 10:30
Поділіться публікацією:

Прессекретар президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель прокоментувала ситуацію із загостренням на Донбасі й можливістю широкомасштабної військової агресії Росії. Про це вона повідомила в ефірі телеканалу "Дім", який транслюється і на окуповані території.

У Зеленського не виключають, що Росія піде в наступ на Донбасі

Президент Зеленський на Донбасi

За її словами, Росія може піти в наступ на Україну і такий варіант не можна виключати повністю. Водночас вона зазначила, що ситуацію необхідно оцінювати спокійно і не панікувати. Мендель заявила, що росіяни зосередили на кордонах з Україною понад 40 тисяч військових і стільки ж на території тимчасово окупованого Криму.

Вона підкреслила, що Росія вже наступала у 2014 році, проте не варто піддаватися паніці й нагнітати обстановку. Інформацію російської пропаганди про те, що Україна нібито готує наступ на Донбасі прессекретар Зеленського назвала фейком. Мендель зазначила, що Україна домагається переговорів у нормандському форматі й буде зберігати рух до миру за допомогою дипломатичних важелів.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької й Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Росія ж свою участь у конфлікті заперечує, називаючи себе посередником у переговорах, попри численні докази її прямого військового вторгнення в Україну. Війні на Донбасі передувала окупація Криму в березні 2014 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли про переговори Росії й Німеччини щодо Донбасу.

Читайте також про результати зустрічі Зеленського та Ердогана.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини