Головна Новини Політика зовнішня політика За останні півтора десятиліття Україна продала 800 танків: названо кому
commentss НОВИНИ Всі новини

За останні півтора десятиліття Україна продала 800 танків: названо кому

Станом на 2007 рік Україна володіла понад трьома тисячами танків

19 січня 2023, 13:18 comments5729
Поділіться публікацією:

З 3094 танків, якими володіла Україна станом на 2007 рік,  783 були продані переважно країнам Африки. Інша частина була утилізована. Про це пишуть “Коментарі” з посиланням на статтю “Економічної правди”.

За останні півтора десятиліття Україна продала 800 танків: названо кому

Фото: pixabay

Автори зазначають, що за даними Договору про звичайні збройні сили в Європі (CFE), танки з України продавали до Ефіопії, Судану та Нігерії. Левова частка — радянські танки Т-72, дещо менша кількість – Т-55. Крім того, у 2015-2018 роках Київ продав танки Таїланду. Мова про БМ-Оплот та Т-64БВ-1.

Таким чином, за десять років, тобто станом на 2017-й, загальна кількість танків в Україні скоротилася до 1818. 

Видання зазначає, що викупити раніше реалізовані танки, яких потребує наша армія для протистояння ворогу, може бути недоцільним, оскільки ці машини експлуатувалися в Африці протягом десяти-п’ятнадцяти років. Можна провести капітальний ремонт, але результат буде дуже непередбачуваним, цитує видання слова військового експерта Миколи Саламахи.

Раніше ми запитали експертів, чому стільки розмов щодо передачі Німеччиною танків Леопард для ЗСУ. Військовий експерт Олег Жданов пояснює: ЗСУ не конце потрібні саме ці танки. Він пояснив: мам саме Leopard не настільки важливі, важливі танки. А якщо вже просити, то не найгірше. Leopard — один із кращих. У нього вся виробнича, технічна й сервісна база знаходиться у Європі. Leopard  — танк, який по всіх параметрах більш-менш вигідний для Збройних Сил України. 

Наразі Україна потребує не тільки зброї для оборони, а й для контрнаступу.  Про потребу в озброєнні говорив головнокомандуючий Збройними Силами України генерал Валерій Залужний: 300 танків, 500 артилерійських систем та боєприпасів і 600-700 бойових броньованих машин. Це зброя, яка дозволить нам не лише стримувати наступ ворога, а й проводити контрнаступальні заходи з метою звільнення територій нашої країни, підкреслив військовий експерт Владислав Селезньов. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини