Головна Новини Політика зовнішня політика Чому нам так потрібні танки Leopard і чого чекати від “Рамштайн”-8
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому нам так потрібні танки Leopard і чого чекати від “Рамштайн”-8

Країни Заходу вже прийшли до розуміння, що Україні не можна дати програти в цій війні, кажуть воєнні експерти.

14 січня 2023, 10:50
Поділіться публікацією:

На 20 січня запланована зустріч у форматі “Рамштайн”.  Очільники оборонних відомств 40 країн зустрінуться у восьме, для обговорення збройної допомоги української армії. “Коментарі” запитали у воєнних експертів, якої зброї потребують наші Сили оборони та чого очікувати від “Рамштайну”. 

Чому нам так потрібні танки Leopard і чого чекати від “Рамштайн”-8

Фото: https://pixabay.com/


Не Леопардом єдиним


Останнім часом чуємо багато розмов щодо танків Leopard, Німеччина досі не визначилася, чи передати їх Україні. Військовий експерт Олег Жданов пояснює: ЗСУ не конце потрібні саме ці танки. 


“Нам саме Leopard не настільки важливі, важливі танки. А якщо вже просити, то не найгірше. Leopard — один із кращих. У нього вся виробнича, технічна й сервісна база знаходиться у Європі. Leopard  — танк, який по всіх параметрах більш-менш вигідний для Збройних Сил України”, — каже Жданов. 


Наразі Україна потребує не тільки зброї для оборони, а й для контрнаступу. 


"Про озброєння говорив головнокомандуючий Збройними Силами України генерал Валерій Залужний: 300 танків, 500 артилерійських систем та боєприпасів і 600-700 бойових броньованих машин. Це зброя, яка дозволить нам не лише стримувати наступ ворога, а й проводити контрнаступальні заходи з метою звільнення територій нашої країни”, — підкреслив військовий експерт Владислав Селезньов. 


Чого чекати від “Рамштайн”-8?


Експерти переконані: результати зустрічі контактної групи очільників оборонних відомств нас потішать.


“Ми можемо розраховувати на те, що вони нарешті визначаться, хто, скільки і в які терміни буде передавати нам озброєння. Мова буде йти про озброєння тієї кількості, які визначив наш Головнокомандувач в інтерв'ю The Economist”, — переконаний Олег Жданов. 


“З урахуванням того, що напередодні “Рамштайну” ми чуємо чимало обнадійливих заяв від наших західних партнерів, сподіваюся, що українська армія отримає зброю, якої потребує. Ми отримаємо традиційно менше, ніж нам потрібно, — кажу це не без іронії, — але тим не менш ця техніка піде, в тому числі й бронетехніка, в тому числі й танки”, — поділився думками Селезньов. 


Він додав: країни Заходу вже прийшли до розуміння, що Україні не можна дати програти в цій війні. 


“Чуючи той вереск, який здійнявся на московії, підґрунтя для такої певності є. 

Захід діє за принципом реалізації відкладених рішень. Тобто спочатку кажуть: "Ні, ні, ми таку зброю не дамо, бо це призведе до ескалації конфлікту". А потім кінець кінцем дають, бо ця зброя в загальному розумінні потрібна і для західних партнерів, бо очевидно, що українській армії у жодному випадку не можна програти. Адже в разі перемоги росії у цьому двобої, клопіт будуть мати уже країни колективного Заходу”, — резюмував експерт.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини