Головна Новини Політика зовнішня політика За 30 років Світовий банк виділив Україні 14,4 млрд доларів та 2,1 млрд євро
commentss НОВИНИ Всі новини

За 30 років Світовий банк виділив Україні 14,4 млрд доларів та 2,1 млрд євро

Протягом 30 років співпраці Світовий банк затвердив для України 70 позик на понад 14,4 млрд доларів та 2,1 млрд євро. З цих коштів держава станом на зараз отримала 11,8 млрд доларів та 1,2 млрд євро

4 вересня 2022, 12:35
Поділіться публікацією:

Протягом 30 років співпраці Світовий банк затвердив для України 70 позик на понад 14,4 млрд доларів та 2,1 млрд євро. З цих коштів держава станом на зараз отримала 11,8 млрд доларів та 1,2 млрд євро. 

За 30 років Світовий банк виділив Україні 14,4 млрд доларів та 2,1 млрд євро

Світовий банк

Про це повідомляють “Коментарі”, посилаючись на пресслужбу Міністерства фінансів

“Серед міжнародних кредитно-фінансових організацій Міжнародний банк реконструкції та розвитку є другим, після МВФ, кредитором України. За 30 років плідної співпраці Світовий банк затвердив для України 70 позик загальним обсягом більш ніж 14,4 млрд дол та 2,1 млрд євро, з яких наразі отримано 11,8 млрд дол та 1,2 млрд євро”, — інформує Мінфін. 

Як йдеться у повідомленні, від початку повномасштабного вторгнення росії Світовий банк надав Україні безпрецедентну підтримку. Так, у березні поточного року було затверджено пакет допомоги Україні обсягом понад 500 млн євро. Ці гроші держава спрямувала до бюджету задля покриття нагальних соціальних та гуманітарних витрат. В цілому за час воєнного стану Світовий банк затвердив три позики для України на загальну суму 1,85 млрд євро та 91,16 млн доларів.

Окрім того, Світовий банк створив для України Цільовий фонд багатьох донорів, через який вдалося залучити грантові кошти. Держава отримала гранти на суму 7,5 млрд доларів та 1,088 млрд євро. У якості донорів виступили США, Велика Британія, Данія,   Нідерланди, Австрія, Норвегія, Литва, Латвія та Ісландія.

У Мінфіні зауважують, що гроші Світового банку держава використовує для фінансової та технічної підтримки бюджету, для впровадження інституційних та структурних реформ та задля реалізації довгострокових інвестиційних проєктів.  

Раніше “Коментарі” повідомляли, що німецький федеральний уряд надасть Україні 200 млн євро на програми підтримки внутрішніх переселенців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

4 вересня 2022, 12:02

Всі ці гроші не були розікрадені у владному центрі розкрадання грошей.


Новини