Головна Новини Політика зовнішня політика З якими країнами Україна розірвала дипломатичні відносини: у списку три країни
commentss НОВИНИ Всі новини

З якими країнами Україна розірвала дипломатичні відносини: у списку три країни

Україна розірвала дипломатичні відносини з трьома країнами світу.

3 вересня 2024, 10:20 comments4191
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

24 лютого 2022 року Україна вперше в сучасній історії розірвала дипломатичні відносини з Росією. Причиною стало російське повномасштабне вторгнення. Того ж року Україна розірвала дипломатичні відносини з ще двома країнами.

З якими країнами Україна розірвала дипломатичні відносини: у списку три країни

З якими країнами Україна розірвала дипломатичні відносини

Міністерство закордонних справ відповіло на запит порталу "Коментарі" щодо країн, з якими Україна розривала дипломатичні відносини.

Як вказує начальник відділу пресслужби Департаменту публічної дипломатії та комунікацій Георгій Тихий, "24 лютого 2022 року Міністерство закордонних справ України заявило нотою про розірвання дипломатичних відносин з країною-агресором через широкомасштабний збройний напад Російської Федерації на Україну". Таким чином Росія стала першою країною з якою Україна розірвала дипломатичні відносини. 

Наступною країною з якою Україна розірвала дипвідносини стала Сирія. Це сталось 30 червня 2022 року, а причиною стало рішення Сирійської Арабської Республіки  визнати так звану "незалежність" тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях. Попри розрив дипломатичних відносин, Україна зберегла консульські відносини, відповідно до статті 2 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року.

12 серпня 2022 року Україна розірвала дипломатичні відносини з Корейською Народно-Демократичною Республікою. Причиною цього стало з визнання КНДР "незалежності та суверенітету" російських окупаційних адміністрацій, незаконно утворених на тимчасово окупованих частинах територій Донецької та Луганської областей України, та іншими грубими порушеннями державного суверенітету та територіальної цілісності України. Таким чином Північна Корея стала третьою країною з якою Україна розривала дипломатичні відносини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що лише одна країна, крім України, розірвала дипломатичні відносини з Росією після початку війни

Також "Коментарі" писали, що Україна відреагувала на рішення Малі розірвати дипломатичні відносини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини