Головна Новини Політика зовнішня політика Ющенко відповів, чому РФ окупувала Крим і почала війну на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Ющенко відповів, чому РФ окупувала Крим і почала війну на Донбасі

На думку третього президента України, рішення про військове протистояння з Україною приймалося протягом тривалого часу

26 серпня 2021, 11:22 comments1545
Поділіться публікацією:

Вісім із 30 років незалежного існування України на території нашої держави тривають військові дії. Російська агресія забрала сотні життів як військовослужбовців, так і мирних жителів Донбасу. "Українська правда" вирішила дізнатися у третього президента Віктора Ющенка, що саме він вважає причиною, яка штовхнула РФ на окупацію Криму і початок війни на сході України.

Ющенко відповів, чому РФ окупувала Крим і почала війну на Донбасі

Ющенко назвав причини анексії Криму і війни на Донбасі. Фото і відкритих джерел

Всупереч розхожій думці, що до такого розвитку ситуації Кремль міг підштовхнути Євромайдан, Ющенко вважає інакше.

"Очевидно, що подібні речі вимагають підготовки та плану. І цей план реалізовувався не тільки в Росії, її силових органах чи армії. Цей план втілювався і в Україні протягом не одного року", — підкреслює Віктор Ющенко.

Ані анексія півострова, ані подальший прихід російських військ на Донбас, говорить третій президент, не могли стати раптовою разовою акцією у відповідь на Революцію Гідності.

На думку Ющенка, причину подібних дій російського уряду варто шукати глибше — в організації політики, в історії, в ідеологіях.

"Треба бути в політиці далекоглядним і розуміти, що подібні плани починаються з поширення ідей про один народ, із серіалів, масового кіно, російської попси", — вважає політик.

Віктор Ющенко стверджує, що культурний пласт у боротьбі за уми, безсумнівно, дуже важливий. Саме тому росіянам вдається досі мати такий вплив на українське суспільство. За словами третього президента, в окремих українських регіонах масовість змогла прищепити жителям зневагу до більшості споконвічно українських речей і понять.

Саме це і призвело раніше до того, що Кримський півострів росіяни змогли анексувати, а пізніше — навели смуту на Донбасі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, чи вважає вбивцею Віктор Ющенко свого колишнього російського колегу Володимира Путіна. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, якими трьома речами, на думку Віктора Ющенка, Україні слід пишатися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

26 серпня 2021, 11:37

Спросили козла, почему капуста не выросла.

Анатолій Івагович

26 серпня 2021, 11:25

Втрата Криму та війна на Донбасі є останніми епізодами національно-визвольної війни русинів Русі-України проти викрадачів усього руського, ординців Московії-Росії. Ця війна точиться різними проявами від 1654 року. Останні сто років терпимо підступну заміну національної назви на територіальну ознаку, русинів (малоросів з 1721) на українців, щоб не відроджувалась державність русинів України.

Ігор

26 серпня 2021, 11:08

Щури біжать з корабля, який тоне. Продажні істоти, які занапастили Україну, намагаються один за одним, за допомогою пропаганди, відвести провину від себе. Корумпована (будь-яка) країна завжди буде ласим шматочком для орд та авантюристів. Про шельф о. Зміїний пам’ятаємо. Боротьбу за корупційні потоки з бабцею Юлею, пам’ятаємо. Брехню з отруєнням пам’ятаємо. Неробство у вишиванці пам’ятаємо. Поки бідна країна збирала по 5 гривень на захист, він жив на розкішній державній дачі з мільйонним утриманням і «патріотично» дбав тільки про себе. 30 років (крім 4 роки профффесора Януковича) країною керували проукраїнські президенти. Всі «патріотично» розкрадали Україну і довели до початку колапсу. Жити порядно і працювати на користь України не «патріотично». Тільки на курсі гривні вони «патріотично» обкрадали суспільство кілька разів.

иван

26 серпня 2021, 10:39

от же ж чмо прокаженное(((


Новини