Головна Новини Політика зовнішня політика Яку тему нардепам хочуть заборонити обговорювати з представниками РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Яку тему нардепам хочуть заборонити обговорювати з представниками РФ

Політиків хочуть обмежити в обговоренні питань, які стосуються реінтеграції окупованих Росією регіонів

17 серпня 2021, 12:31
Поділіться публікацією:

Україна повним походом готує підґрунтя для повернення тимчасово окупованих територій Донбасу і анексованого Кримського півострова. Серед чергових позначок — намір внести заборону на обговорення пов'язаних з Кримом і ОРДЛО питань в присутності російських політичних діячів, інформує "РБК-Україна".

Яку тему нардепам хочуть заборонити обговорювати з представниками РФ

Українським депутатам хочуть заборонити обговорювати з РФ Крим та Донбас. Фото ілюстративне

Згідно з проєктом закону, який хоче встановити основи державної політики так званого "перехідного періоду", народні депутати можуть понести відповідальність за поширення про підготовку до реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Мало того, політикам хочуть в цілому обмежити комунікацію з особами, займаними будь-які політичні посади в Росії. Подібну заборону планують поширити не тільки на українських нардепів, а й на місцевих депутатів, а також співробітників різних органів місцевого самоврядування (обласних, міських рад тощо).

Відзначимо, що з подібною ініціативою виступив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. На думку керівника уряду, узгоджувати ймовірний діалог із російськими чиновниками слід винятково з дозволу президента України. Це, вважає політик, може допомогти знизити ризик небезпеки, яку агресивна військова політика РФ несе нашій державі.

Додамо, що документ знаходиться у Верховній Раді ще з понеділка, 9 серпня. Зараз його розглядають представники одного з профільних комітетів, перевіряючи на можливі порушення прав людини.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що Росія може спробувати використовувати афганський кейс для безпосереднього впливу на майбутнє України. Як саме пов'язана активність "Талібану" в Кабулі, Росія і події в українській державі, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, що український президент-втікач Віктор Янукович вважає найбільш помилковим кроком України по відношенню до РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Тимоха Ю.

17 серпня 2021, 13:35

Всё правильно. Дай право обсуждать вопросы внешней политики нашим идиотам-депутатам и мы потеряем страну. Там же в ВР одни мудаки и дебилы.


Новини