Головна Новини Політика зовнішня політика Ситуація в Афганістані: як РФ може використати її проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація в Афганістані: як РФ може використати її проти України

У МЗС України розповіли, як захоплення влади в Афганістані «талібами» може вплинути на майбутнє в Україні через Росію

17 серпня 2021, 10:36
Поділіться публікацією:

Останні кілька діб світ уважно спостерігає за непростою ситуацією, що склалася на території Афганістану. Представники "Талібану" намагаються захопити і утримати владу силовим способом. На думку заступника керівника МЗС України Євгена Єніна, афганський кейс здатний вплинути і на майбутнє України, повідомляє "Україна 24".

Ситуація в Афганістані: як РФ може використати її проти України

РФ може використати ситуацію в Афганістані проти України. Фото: РИА Новости

Як пояснив чиновник, загострення військової ситуації в Афганістані не може не вплинути на загальну геополітичну картину в Азії.

"Оскільки світ є досить глобалізованим, це все матиме вплив безпосередньо і на безпекову та міграційну ситуацію в Україні", — підкреслив Євген Єнін.

Поміж іншого представник МЗС зазначив, що білоруська та російська влади на тлі подібних світових подій уже не раз демонстрували свій вплив і безпосередню участь у заворушеннях в цьому напрямку. За словами Єніна, ці дві країни регулярно зацікавлені в тому, щоб більшість інших держав намагалися розібратися із внутрішніми (в тому числі, міграційними), а не зовнішніми проблемами.

При цьому Україна зараз, на тлі подій в Афганістані, знаходиться в досить загрозливій ситуації, вважає Євген Єнін. Чиновник говорить, що Росії може бути на руку приплив мігрантів на територію України, проте представники вітчизняної влади роблять все, аби протистояти виклику північного сусіда.

"Ми посилюємо координацію всередині держави, з нашими міжнародними партнерами, щоб мінімізувати відповідні ризики", — повідомив Енин.

Нагадаємо, в неділю, 15 серпня, "таліби" почали свій наступ на афганську столицю — Кабул. Незабаром влада країни заявила про те, що готові передати свої повноваження мирним шляхом, щоб уникнути зайвих жертв і кровопролиття.

Раніше "Коментарі" розповідали, як американська влада оцінюють те, що відбувається в Афганістані і чи не планують повернути своїх військовослужбовців, щоб допомогти мирним жителям держави. Про позицію Байдена — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чому з Кабула не може здійснити політ український літак, яким планували вивезти наших співгромадян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини