Головна Новини Політика зовнішня політика Якщо «Північний потік-2» запустять, це означатиме програш України, — експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Якщо «Північний потік-2» запустять, це означатиме програш України, — експерт

За словами Павла Нусса, Зеленський не повинен чекати зустрічі з Байденом наприкінці серпня, а боротися вже зараз

22 липня 2021, 11:31
Поділіться публікацією:

Тема запуску скандального російського газопроводу "Північний потік-2" активізувалася в останні кілька днів. Це й не дивно, адже Німеччина і Сполучені Штати нарешті прийшли до консенсусу в цьому питанні. Своєю думкою з порталом "Коментарі" щодо ймовірного закінчення будівництва ПП-2 поділився блогер і політичний аналітик Павло Нусс.

Якщо «Північний потік-2» запустять, це означатиме програш України, — експерт

США і Німеччина домовилися щодо "Північного потоку-2". Колаж: "Коментарі" / Дмитро Романюк

На думку експерта, якщо Україну поставлять перед фактом, що газопровід все-таки буде добудований навіть під якісь політико-економічні гарантії, це буде означати програш нашої країни. А також — програш самого Володимира Зеленського. Нусс каже, що на відміну від Петра Порошенка, який яро боровся проти "Північного потоку-2", нинішній президент більше звертав увагу на супротивників усередині країни.

"Цю слабкість відчув Путін, і саме після перемоги Зеленського добудова газопроводу різко прискорилася, хоча Порошенко і його політико-дипломатичній боротьбі вдалося призупинити цей абсолютний антиукраїнський путінський проєкт. Нагадаю, стартував проєкт у 2016 році. До кінця президентської каденції Порошенко Путіну вдалося побудувати лише 37% "труби", — підкреслив Павло Нусс.

При цьому він звертає увагу, що менше, ніж через рік після вступу на посаду Володимира Зеленського, ПП-2 був готовий на 90%. Про будівництво 2230 км повідомлялося в грудні 2019 року, каже політичний аналітик.

На думку Павла Нусса, серпнева зустріч Зеленського із Джозефом Байденом дуже важлива для України. Однак для боротьби проти російського газопроводу чекати поїздки в США не треба.

"Потрібно боротися і переконувати вже сьогодні, — говорить експерт. — Якщо ж Зеленський "капітулював" в цій боротьбі за енергонезалежність України і національну безпеку, це означає, що проєкт добудови "труби Путіна" був заздалегідь узгоджений з ОП. А тут уже мова може йти про акт державної зради".

Політичний аналітик стверджує, що і президент, і парламент зараз повинні "сурмити" на всі боки, щоб отримати додаткову підтримку з боку іноземних партнерів. При цьому Нусс каже, що абсолютно згоден з позицією Костянтина Єлісєєва, ексдипрадника Петра Порошенка.

"...Нічого не вирішено, поки не добудовано останню 12-метрову секцію ПП-2. Ніякий газ не піде "трубою Путіна", поки її не сертифікують. Нічого не погоджено, поки Київ через активну та дієву, а не піар-дипломатію, буде боротися, залучаючи на свою сторону коаліції однодумців. Не мовчіть", — цитує Нусс Єлісєєва, підсумовуючи.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як, на думку експертів, німецько-американська домовленість про російський газопровід може вплинути на майбутнє України. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чи продовжуватиме наша країна участь у транзиті російського газу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

22 липня 2021, 12:28

Це хтось повинен себе обмежувати санкціями, а от корумпована система в Україні та олігархічна хунта себе санкціями не обмежує. Навпаки, створюють ще більше зайвих чиновницьких управлінь-термітників для влаштування на посади кумів, друзів з Рошену, Кварталу, Регіонів. Або продавати посади, як президент Єрмак з дуже непорядним товаришем Зе. Поки афроукраїнці збирали по 5 гривень на армію, Чубаров, Ярош, Тягнибок, Кива, Ляшко, …, та подібні, які «патріотично» пиляли Україну корупцією, облаштовувались у безкоштовних квартирах у Києві, надавали собі звання генералісімусів, пиляли бюджет, грабували банки, їздили за держкошт по світу та жалілись. Будували/купляли у Європі палаци. А за них хтось повинен був робити всю роботу та захищати. Як це по москальськи: «Вперед орлы (НАТО, Євросоюз), а мы за вами, мы грудью постоим (продовжим проїдати Україну), за вашими спинами».

Alex

22 липня 2021, 11:55

Ну станут украинцы еше беднее, зато пендосские холуи еще богаче! Чем ты хотел удивить??? В редакцию самых тупых набираете???

иван

22 липня 2021, 10:48

Моста нет, ракеты надувные, мультяшное гиперзвуковое оружие, котлов нет, щит Европы... Свидомые мрии, они такие мрии)))))


Новини