Головна Новини Політика зовнішня політика Які сигнали очікує Україна від саміту Путіна та Байдена, відповів Кулеба
commentss НОВИНИ Всі новини

Які сигнали очікує Україна від саміту Путіна та Байдена, відповів Кулеба

Міністр закордонних справ України розповів про очікування від саміту президентів США та РФ

15 червня 2021, 07:58
Поділіться публікацією:

Українська влада очікує, що президент США Джо Байден під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним скаже очільнику Кремля, що Сполучені Штати на боці України та зроблять усе для відновлення суверенітету та територіальної цілісності Української держави. Про це в інтерв’ю Die Welt заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, інформують "Коментарі".

Які сигнали очікує Україна від саміту Путіна та Байдена, відповів Кулеба

Дмитро Кулеба. Фото: МЗС України

"Коли Росія усвідомить, що США налаштовані серйозно, Москва займе конструктивну позицію та піде на суттєвіші поступки. США можуть кардинально вплинути на мирний процес між Україною та Росією", — вважає очільник МЗС України.

Попри те, що США нещодавно послабили свою позицію щодо газопроводу "Північний потік-2", в Україні оптимістично розцінюють ризик, що Байден буде надалі жертвувати українськими інтересами задля покращення відносин з Німеччиною та Росією.

"Послаблення санкцій проти "Північного потоку-2" стало для нас розчаруванням. Це правда, і я відверто сказав про це своєму американському колезі", — прокоментував Кулеба.

На питання, чи можна припустити, що Путін переміг у боротьбі за "Північний потік-2" лише завдяки Німеччині, український дипломат сказав наступне:

"Путін на шляху до перемоги. Але, у дипломатії є одне чудове правило: "Ніщо повністю не узгоджене, доки все не узгоджене". Останнім часом також помітно зросла готовність США розглядати питання компенсацій Україні у разі, якщо "Північний потік-2" буде добудований".

Міністр закордонних справ України зазначив, що у питанні компенсацій щодо запуску "Північного потоку-2" тривають перемовини між США та Німеччиною — без України.

Нагадаємо, Дмитро Кулеба й у травні був переконаний, що американська сторона буде відстоювати українські інтереси у розмові із Володимиром Путіним. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини