Головна Новини Політика зовнішня політика Які питання Зеленський збирається обговорити із Байденом — МЗС
commentss НОВИНИ Всі новини

Які питання Зеленський збирається обговорити із Байденом — МЗС

Всі теми, котрих торкнуться український та американський президенти, збираються розділити на три блоки

9 серпня 2021, 10:41
Поділіться публікацією:

Наприкінці літа Україну очікує важливий геополітичний крок — зустріч президента Володимира Зеленського із очільником Сполучених Штатів Джозефом Байденом. Як інформує "РБК-Україна", глава міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба нарешті розповів, про що збираються поговорити високопоставлені політики.

Які питання Зеленський збирається обговорити із Байденом — МЗС

Зеленський і Байден обговорять три блоки питань. Колаж: Радіо Свобода

За словами головного українського дипломата, слід очікувати, що всі питання розділять на три основні блоки. Кожен об'єднаний однією темою — політикою, економікою або безпекою.

"Перше — це політичний блок. У нас зі Сполученими Штатами із 2008 року стратегічне партнерство. Безумовно, за цей час все змінилося і це стратегічне партнерство потрібно вивести на новий рівень", — підкреслив Дмитро Кулеба.

Також міністр зазначив, що безпекові питання збираються обговорити на наступному "етапі". До нього віднесуть, звісно, військове протистояння України з Росією, окупацію Криму і частини Донбасу, а також варіанти повернення територій під контроль офіційного Києва.

За словами Кулеби, у обох сторін вже існує кілька "дуже конкретних ідей", які стосуються цієї теми.

Не менш важливим дипломат вважає й економічний блок питань. Серед іншого українці хочуть почути думку президента Байдена щодо розширення кількості американських інвестицій для України.

Кулеба зазначив, що українська сторона рішуче налаштована на поліпшення партнерства з американськими бізнесменами. За запевненням міністра, наші дипломати вже підготували кілька конкретних проєктів, які могли б зацікавити іноземних колег.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, прийняття яких важливих рішень можна очікувати після закінчення ділової зустрічі Байдена і Зеленського у Вашингтоні. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, що, на думку колишнього глави українського МЗС, повинен зрозуміти український президент перед зустріччю з американським лідером.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини