Головна Новини Політика зовнішня політика Які держави найбільш дружні до України - Офіс президента
commentss НОВИНИ Всі новини

Які держави найбільш дружні до України - Офіс президента

Україна готова і далі продовжувати розширювати коло дружніх країн

11 червня 2021, 14:00
Поділіться публікацією:

В Офісі президента назвали США, Канаду і Туреччину одними з найбільш дружніх до України країнами. До переліку потрапили ще кілька країн. Такою заявою поділився заступник голови Офісу Зеленського Андрій Сибіга в інтерв'ю "Європейській правді", пише видання РБК-Україна.

Які держави найбільш дружні до України - Офіс президента

Офіс президента України - фото з відкритих джерел

За словами представника ОП, у нашої держави є ключові союзники в питанні стратегічного співробітництва. До переліку увійшли: Сполучені Штати Америки, Канада, Туреччина, Литва, Польща, всі країни Балтії.

Андрій Сибіга також додав, що Україна готова і далі продовжувати розширювати коло дружніх країн. Зокрема, заступник голови Офісу президента зазначив, що Угорщина є партнером для нашої країни.

Нагадаємо, що не так давно в Росії створили список недружніх країн.

У матеріалі нашого видання можна прочитати, що напередодні державний глава України Володимир Зеленський зробив ряд досить жорстких заяв на адресу нинішньої адміністрації Сполучених Штатів. Зокрема, він заявив, що Київ був неприємно здивований і рішенням США відмовитися від введення санкцій відносно компанії Nord Stream 2 AG, що є оператором проекту газопроводу "Північний потік-2", і тим, що про це американська сторона не попередила Україну заздалегідь. Також державний глава заявив, що буде великою помилкою з боку США не провести з українською владою консультації перед американо-російським самітом.

Експерти розповіли інтернет-виданню "Коментарі", чи правий Володимир Зеленський у своїх заявах і чому вони є неефективними, а також про те, як можуть далі розвиватися американо-українські відносини.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини