Головна Новини Політика зовнішня політика Яка нова країна офіційно підтримала українську євроінтеграцію: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка нова країна офіційно підтримала українську євроінтеграцію: деталі

Це вже четверта держава, що зобов'язалася підтримати Україну на європейському шляху

19 травня 2021, 16:43
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський та естонська прем'єр-міністр Кая Каллас підписали двосторонній документ, який засвідчує підтримку проєвропейського курсу нашої країни. Про це повідомляється на сайті пресслужби очільника держави.

Яка нова країна офіційно підтримала українську євроінтеграцію: деталі

Естонія та Україна - фото з відкритих джерел

У документі окремо зафіксована готовність Естонії підтримати майбутній вступ України до ЄС та налаштованість сприяти нашій державі у досягненні критеріїв членства.

"За результатами переговорів президент України та прем'єр-міністр Естонської Республіки підписали спільну заяву щодо пріоритетних напрямів двосторонньої співпраці", — зазначається у повідомленні.

Також під час зустрічі політики приділили значну увагу основним крокам України у напрямі поглиблення відносин із ЄС. 

Нагадаємо, що під час візиту президента України Володимира Зеленського у Варшаву, який відбувся 3 травня з нагоди 230-ї річниці прийняття Конституції Речі Посполитої, очільниками України, Польщі, Литви, Естонії, Латвії було підписано спільну декларацію щодо європейських цінностей та перспективи євроінтеграції, в тому числі й для нашої країни.

Також президент Польщі Анджей Дуда і президент України Володимир Зеленський підписали спільну декларацію щодо європейської перспективи для України, тобто приналежності до ЄС.

Додамо, що в МРІ дослідили думку громадськості з питання членства України в ЄС. Виявилося, що 54% населення хоче, щоб наша країна приєдналася до європейської співдружності. Щодо альтернативного об'єднання під егідою Росії — Митного Союзу, то тільки 20% українців підтримують ініціативу про те, щоб держава рухалася у цьому напрямі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини