Яка країна Європейського Союзу розкритикувала рішення США зняти санкції з "Північного потоку-2"

Зняття санкцій допомагає Росії накопичувати кошти на військовий розвиток і агресивну політику

Польща не підтримує рішення США зняти санкції з російського "Північного потоку-2" (ПП-2). Про це заявив прем'єр-міністр країни Матеуш Моравецький, повідомляє Newsweek.

На думку політика, Німеччина, просуваючи газопровід в рамках європейської співдружності, переслідує власні інтереси, а не усіх членів Євросоюзу.

"Німеччина - це не Європейський Союз. Вона має власні інтереси, які частково збігаються з російськими. Але це не може збігатися з трансатлантичними інтересами", - сказав Моравецький.

Польський прем'єр вважає, що після відмови США від санкцій щодо оператора "Північного потоку-2" Росія отримала "потужний інструмент для подальшої протидії трансатлантичним інтересам". Таким чином РФ може використовувати свій новий проєкт як зброю проти України та Білорусі.

"Ніщо не зупинить Росію у просуванні вглиб України, оскільки її газотранспортна система - я маю на увазі українську ділянку - незабаром після завершення і введення в експлуатацію "Північного потоку-2" стане зайвою", - зазначив Матуеш Моравецький.

Зазначимо, фахівці припустили, чим Захід може підсолодити Україні гірку пілюлю запуску ПП-2 (адже це, судячи з усього, справа вже вирішена). Також журналісти дізналися, які дії слід зробити Україні в такій ситуації. Про це дізнавайтеся з нашої статті.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, якої думки експерти щодо закінчення будівельних робіт на першій нитці ПП-2. Деталі шукайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, з якою заявою щодо російського газопроводу нещодавно виступив 45-й президент США Дональд Трамп.