Головна Новини Політика зовнішня політика Як зменшити кількість паспортів РФ в ОРЛДО: Кулеба назвав умову
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зменшити кількість паспортів РФ в ОРЛДО: Кулеба назвав умову

Глава міністерства закордонних справ України вважає, що Захід повинен був відповісти Росії жорсткими санкціями на паспортизацію жителів Донбасу

1 травня 2021, 17:25
Поділіться публікацією:

Кількість жителів Донбасу, які за час окупації нібито отримали російське громадянство, як і раніше, збільшується. Як стверджує керівник МЗС України Дмитро Кулеба, причина в тому, що з боку Заходу не було достатньо жорстких санкцій політики з цього питання, повідомляє "Радіо Свобода".

Як зменшити кількість паспортів РФ в ОРЛДО: Кулеба назвав умову

Дмитро Кулеба про паспортизацію жителів ОРДЛО. Фото із відкритих джерел

За словами Кулеби, іноземні партнери практично не реагували на майже насильницьку російську паспортизацію в ОРДЛО. Саме тому представники РФ, не відчувши тиску, продовжили провадити власну політику.

Дмитро Кулеба пояснює, що зі свого боку Україна не має можливості будь-яким чином вплинути на "роздачу російського громадянства" жителям окупованій території. Однак, на його думку, скоординовані дії західних країн могли б призупинити подібне явище.

Зараз же, каже Кулеба, в так званих "Л-ДНР" розвернувся цілий "паспортний конвеєр". В майбутньому це може принести досить негативні наслідки, зауважив чиновник.

Міністр нагадав, що з боку Росії постійно звучать погрози "прийти і захистити співвітчизників". Таким способом, впевнений Кулеба, у Путіна можуть спробувати виправдати будь-які активні військові дії проти України.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що точна кількість жителів Луганської та Донецької областей, які отримали російські паспорти, невідома. Вся справа у відмінності статистичних даних, які приходять з ОРДЛО, і подальшої перевірки їх Україною. Однак, як стверджує віце-прем'єр Олексій Резніков, не менше 400 тисяч жителів Донбасу таки отримали російське громадянство. Чому ж їхні паспорти можуть носити винятково формальний характер, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Також на порталі ми розповідали про ініціативу узаконити на території України подвійне громадянство. Експерти ретельно проаналізували всі можливі ризики такого кроку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини