Головна Новини Політика зовнішня політика Стало відомо, скільки жителів Донбасу отримали російське громадянство
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки жителів Донбасу отримали російське громадянство

Люди, які отримали паспорти РФ в ОРДЛО, не мають відповідної реєстрації, говорить віце-прем'єр України Олексій Резніков

22 квітня 2021, 12:47
Поділіться публікацією:

Російські політики неодноразово погрожували Україні повноцінною війною через нібито "захист співвітчизників", які проживають на Донбасі. Кількість "громадян РФ" в ОРДЛО дійсно стрімко зросла за останні сім років війни. Однак, за словами українського віце-прем'єра Олексія Резнікова, їхні паспорти носять формальний, а не правовий характер, повідомляє "УП".

Стало відомо, скільки жителів Донбасу отримали російське громадянство

Російські паспорти в ОРДЛО отримали понад 400 тисяч осіб. Фото із відкритих джерел

Резніков пояснює, що точна кількість жителів Луганської та Донецької областей, які отримали російські паспорти, невідома. Вся справа у відмінності статистичних даних, які приходять з ОРДЛО, і подальшої перевірки їх Україною. Однак, як стверджує чиновник, не менше 400 тисяч жителів Донбасу таки отримали російське громадянство.

При цьому Олексій Резніков підкреслює, що подібна процедура носить лише формальний характер. У більшості паспортів, за його словами, відсутня навіть конкретна прописка на території Росії.

Це пов'язано з тим, що уряд РФ намагається тримати дистанцію від конфлікту на Донбасі, підкреслюючи, що це "внутрішній український конфлікт". Начебто і російська делегація в ТКГ каже, що ОРДЛО все ще є територією України.

Резніков впевнений, що жителі Донбасу, які отримали паспорт РФ, не зможуть навіть перетнути кордон з тією ж Росією без проблем. Документ, в якому відсутня прописка, не має правової сили. Тому такого "туриста" з ОРДЛО, вважає політик, швидко повернуть назад.

На думку віце-прем'єра, офіційна прописка існує лише у представників військової адміністрації проросійських бойовиків. Для прикладу Олексій Резніков призводить представників так званих "Л-ДНР" в Тристоронньої контактній групі. Всі ці особи нібито зареєстровані в одному із сіл Ленінградської області. Чиновник каже, що, судячи з усього, для них в РФ навіть пошкодували окремих адрес — ніби як "поселили" всіх в один будинок.

І все ж політик згоден із думкою, що роздача російських паспортів на Донбасі є небезпечною для України. Резніков не заперечує, що росіяни можуть вторгнутися в Україну для нібито "захисту своїх громадян". Однак поки подібні заяви він вважає винятково провокаціями — адже в Росії знають, що отримають різку відповідь на свою агресію від ВСУ.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що буде з жителями ОРДЛО, які отримали паспорт РФ, після деокупації Донбасу.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, коли очікувати припинення загострення військової ситуації поблизу лінії розмежування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини