Головна Новини Політика зовнішня політика «Я втомився від того, що нас тримають на гачку»: Кулеба зробив емоційну заяву щодо членства в ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

«Я втомився від того, що нас тримають на гачку»: Кулеба зробив емоційну заяву щодо членства в ЄС

Західні країни використовують тему проблем із реформами в Україні, щоб не визнавати свою неготовність говорити про її членство

11 вересня 2021, 15:45
Поділіться публікацією:

Захід постійно намагається ховати своє небажання прийняти Україну в ЄС за відмовками про невиконання реформ. Як інформує видання "Коментарі", про це на форумі YES-Brainstorming заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише "Європейська правда".

«Я втомився від того, що нас тримають на гачку»: Кулеба зробив емоційну заяву щодо членства в ЄС

Дмитро Кулеба - Фото з відкритих джерел

Міністр зазначив, Україна завжди була і залишається прихильником реалізації важливих реформ. Більш того, Україна поступово, але впроваджує усі необхідні реформи. При цьому Дмитро Кулеба обурився тим, що через постійні відмовки та обіцянки з боку Заходу складається думка, що Україна просто тримають на гачку.

"Я відверто втомився від того, що нас тримають на гачку реформ, щоб не визнавати правду — не Україна не готова до шляху до ЄС, а ЄС не готовий приймати Україну", — підкреслив міністр.

За словами дипломата, якби довелося підбирати слова, що характеризують нинішні відносини України та ЄС, то краще за все виглядало б словосполучення "стратегічна невизначеність".

Дмитро Кулеба зазначив, він як міністр неодноразово ставив питання в різних країнах ЄС, що робити країні для того, щоб нарешті відповідати стандартам і мати право подати заявку на членство в ЄС. У відповідь немає ніякої конкретики, лише загальне побажання — працювати далі. Кулеба додав, рішення про те, щоб прийняти в ЄС ту чи іншу країну, залежить не тільки від виконання переліку реформ, а й від того, наскільки політично сам Євросоюз готовий до такого кроку. Так ось, якщо говорити про Україну, то ЄС не готовий вести діалог про членство України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Естонії знову шокувала своєю заявою про безперспективність членства України в ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини