Головна Новини Політика зовнішня політика Все залежить від демонстрації Україною здатності захищатися: експерти висловилися про вірогідний наступ
commentss НОВИНИ Всі новини

Все залежить від демонстрації Україною здатності захищатися: експерти висловилися про вірогідний наступ

Експерти поділилися думками про вірогідний наступ Росії

29 листопада 2021, 17:05
Поділіться публікацією:

На кордонах з Україною з одного боку загострення ситуації з мігрантами, що прориваються до Польщі, з іншого — війська Російської Федерації. Наразі науковці, політологи та експерти висловлюють своє бачення і прогнози розвитку ситуації. В ефірі ток-шоу "Сьогодні" політичні експерти обговорили вірогідність наступу російських військ в найближчому майбутньому.

Все залежить від демонстрації Україною здатності захищатися: експерти висловилися про вірогідний наступ

Експерти оцінили вірогідність наступу, фото з відкритих джерел

На думку політолога Олега Саакяна, якщо всередині країни ситуація буде стабільною й українці будуть згуртовані, то війська на кордоні залишаться елементом психологічного тиску. Загалом вірогідність того, чи нападе Росія буде залежати від того наскільки вдасться "розхитати" Україну зсередини.

Політичний експерт Тарас Семенюк вважає, що Кремлю зараз невигідно робити повномасштабний наступ. Там зацікавлені в тому, щоб енергетична криза в Україні стала таким собі дієвим "наступом". Адже українці самі будуть виступати проти чинної влади й критикувати її за тарифи.

Сергій Годний, політолог, наголошує, що політика — це концентрована економіка. Ситуація з цінами на енергоносії в Україні та Європі продовжує спонукати Росію нарощувати економічний потенціал. Тобто наразі все грає на руку Кремлю.

"Влада показує свою некомпетентність, халатність. Результат ми побачимо всередині опалювального сезону. Вважаю, що нападу не буде, але провокації можливі", — зазначив експерт.

Інший політолог Сергій Таран не погоджується з колегами, бо Путін веде війну, яка економічно невигідна його країні, вже вісім років.

"Тому міркування, що йому не вигідно поширювати агресію, не працює. Якби він думав про економіку, то давно б вже вивів війська з Донбасу, зняв би санкції і розвивав свою економіку. Чи нападе він, чи ні залежить від того наскільки Україна продемонструє здатність захищатися", — пояснив політолог.

Тобто слід провести ряд заходів для захисту кордонів, "готуватися до війни", переконаний експерт. Тільки в такому випадку, можна чекати миру.

Як повідомляв портал "Коментарі", Ердоган розповів, як Туреччина може допомогти досягти миру в Україні.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини