Головна Новини Політика зовнішня політика Ердоган розповів, як Туреччина може допомогти досягти миру в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган розповів, як Туреччина може допомогти досягти миру в Україні

Ердоган готовий допомогти знайти компроміс Зеленському з Путіним

29 листопада 2021, 16:35
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган готовий стати посередником у діалозі між президентом Росії Володимиром Путіним та президентом України Володимиром Зеленським. Як передає видання "Коментарі", про це турецький президент заявив по дорозі на саміт Організації економічного співробітництва в Ашхабаді, пише "Українська правда".

Ердоган розповів, як Туреччина може допомогти досягти миру в Україні

Реджеп Тайип Ердоган. Фото: middleeastmonitor

Ердоган зазначив, що офіційна Анкара не змінювала своєї позиції. Туреччина підтримує відновлення територіальної цілісності України. Мир має настати в Україні. Головне, на чому наполягає Туреччина, це те, що мають враховувати права кримських татар.

За словами президента Туреччини, контакти з Росією продовжуються. Це питання вже обговорювалося неодноразово. Реджеп Ердоган зазначив, головне домогтися, щоб у регіоні не почалися бойові дії і нарешті настав мир. У цьому питанні Туреччина готова запропонувати свої послуги як посередник. Саме тому Туреччина сьогодні має добрі, дружні стосунки як з Росією, так і з Україною. Ердоган зазначив, що він також не проти, щоб допомогти Єгипту та Ізраїлю знайти порозуміння та припинити ворогувати.

Читайте на порталі "Коментарі" – український політолог Олеся Яхно вважає, що ЄС та НАТО нарешті виступили єдиним фронтом у питаннях України та Білорусі. Урсула фон дер Ляйєн, і Єнс Столтенберг заявили про спільні виклики на східних кордонах Заходу.

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Зеленський сподівається, що Туреччина дозволить Україні верифікувати постачання природного газу. У розмові президента України Зеленського та президента Туреччини Ердогана ця тема стала ключовою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини