Головна Новини Політика зовнішня політика "Вони хочуть, щоб ґвалтували жінок": у Польщі проведуть референдум
commentss НОВИНИ Всі новини

"Вони хочуть, щоб ґвалтували жінок": у Польщі проведуть референдум

Правлячі в Польщі консерватори хочуть винести на громадське обговорення ініціативу ЄС щодо обов'язкового ухвалення нелегальних мігрантів

18 серпня 2023, 16:32 comments8113
Поділіться публікацією:

У Польщі одночасно з парламентськими виборами 15 жовтня відбудеться референдум щодо компромісного плану Європейського Союзу щодо біженців та трьох інших тем. Таке рішення ухвалив польський сейм. Про це повідомляють "Коментарі".

"Вони хочуть, щоб ґвалтували жінок": у Польщі проведуть референдум

В Польщі пройде референдум

Правляча партія "Закон та справедливість" виносить на плебісцит чотири питання. Серед них питання щодо неодмінного прийому мігрантів. Питання, на яке доведеться відповісти полякам, звучатиме таким чином: "Чи підтримуєте ви прийом тисяч нелегальних мігрантів з Близького Сходу та з Африки за встановленим європейською бюрократією механізмом обов'язкового прийому?". Проте результати голосування з цього питання не матимуть наслідків для процесу ухвалення рішень усередині Європейського Союзу.

Раніше міністри внутрішніх справ країн ЄС затвердили зміни щодо правил надання притулку. Планується, що прийом біженців до ЄС тепер буде не на добровільній основі, а в обов'язковому порядку. Держави, які не захочуть приймати мігрантів, будуть зобов’язані сплатити компенсацію Євросоюзу.

Міністр освіти Польщі Пшемислав Чарнек, розповідаючи в Сеймі про майбутній референдум, назвав міграційну політику, що проводиться Німеччиною, "абсурдною".

"Вони хочуть, щоб жінок у Польщі ґвалтували так само, як у Франції, Бельгії чи Німеччині. Поляки скажуть цьому "ні", — заявив Чарнек. На референдум у Польщі також виносяться питання про приватизацію держпідприємств, підвищення пенсійного віку та зміцнення кордону з Білоруссю.

Представники польської опозиції звинуватили правлячих консерваторів у бажанні за допомогою референдуму вплинути на результати парламентських виборів та витратити державні кошти на передвиборчу боротьбу.

Тим часом, у ГУР розповіли, скільки солдатів щомісяця мобілізує РФ для війни.

У ГУР звернулися до українців із важливим проханням напередодні "виборів" в окупації.

А екс-нардепу, що втік, повідомили про підозру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини