Головна Новини Політика зовнішня політика Водне питання: з якою новою проблемою в Криму зіткнулися російські окупанти
commentss НОВИНИ Всі новини

Водне питання: з якою новою проблемою в Криму зіткнулися російські окупанти

Невизнані влади Криму шукають нові способи добути питну воду

12 червня 2021, 18:16
Поділіться публікацією:

Російські окупанти знову зіткнулися з проблемами в Криму, які пов'язані із забезпеченням місцевих жителів водою. Раніше анонсований видобуток води зі свердловин у Азовському морі може бути скасованим через занадто великі витрати — як грошей, так і часу. Як повідомляють "Факти", про вірогідну відмову від такої ідеї стало відомо зі слів нелегітимного очільника Криму Сергія Аксьонова.

Водне питання: з якою новою проблемою в Криму зіткнулися російські окупанти

Воду з-під Азовського моря кримчани не зможуть пити. Фото: NATTAPONG

Аксьонов, як і раніше, запевняє місцевих жителів в тому, що проблем із імовірною здобиччю води з-під дна Азовського моря немає. Нібито необхідні свердловини не є надто глибокими, а викачка не вимагає особливих фінансових затрат. При цьому залишається ймовірність, що ця вода не буде придатною для пиття або іншого застосування.

Все тому, що підземні води Азова можуть бути вельми мінералізованими. За словами Аксенова, швидше за все, в них досить високий вміст різних твердих частинок. Вживати таку воду людям не рекомендують, тому знадобиться спеціальне очищення.

При цьому окупаційна влада Криму не здатна організувати масштабну кампанію по очищенню. Аксьонов стверджує, що за добу привести близько мільйона або двох кубометрів води до придатного для пиття станом практично неможливо.

Якщо такі прогнози підтвердяться попередніми аналізами, свердловини в Азовському морі не використовуватимуться. Втім, питання з нестачею води не вирішиться, тож Сергій Аксьонов передбачає, що в хід підуть опріснювальні установки. Планується встановлення двох подібних машин: на території Ялти і селища Фрунзе в Сакському районі.

Відзначається, що місце, яке можна розробити і добути для задоволення потреб кримчан воду, на півострові залишилося фактично єдине. Роботи подібного плану можуть проводитися на Бештерек-Зуйському водозаборі.

До слова, нагадаємо, що ідея добувати воду з-під дна Азова належить російському президенту Володимиру Путіну.

Раніше "Коментарі" повідомляли, які, на думку екс-глави Меджлісу Мустафи Джемілєва, у РФ шанси забезпечити окупований Кримський півострів водою. Більше подробиць — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, в якому випадку українська влада здатна погодитися на зняття "водної блокади" з Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини