Головна Новини Політика зовнішня політика Чому Україна може дати воду до Криму — Арестович
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Україна може дати воду до Криму — Арестович

Речник української делегації в ТКГ вважає, що водопостачання в Крим з боку України може бути відновлено за певних умов

8 червня 2021, 14:56
Поділіться публікацією:

Після анексії Кримського півострова одним із найбільш проблемних питань для окупантів стало забезпечення місцевих жителів прісною водою. Звинувачення в так званій "водній блокаді" регулярно лунають з уст російських політиків. Однак, на думку спікера вітчизняної делегації в ТКГ з питань Донбасу Олексія Арестовича, влада України здатна її припинити, "повернувши кран" і давши воду в АРК, повідомляє "Телеграф".

Чому Україна може дати воду до Криму — Арестович

Арестович назвав умову для відновлення водопостачання до Криму. Фото із відкритих джерел

Арестович каже, що на сьогодні представники провладного українського політикуму єдині у своїй позиції щодо водопостачання окупованого півострова. Це означає, що російським окупантам не слід сподіватися на те, що вода буде отримана внаслідок шантажу або звичних вимог.

Втім, за словами Олексія Арестовича, вода для Криму могла б стати кроком у відповідь з боку України на виконання певних умов Росією. До таких імовірних рішень Кремля радник керівника ОП відносить виведення російських військовослужбовців з території Донбасу або повне дотримання всіх умов "Мінська". Також водопостачання на півострів могло б бути відновлено, вважає Арестович, після повернення окупованих територій на сході країни — винятково так, як того хоче Україна.

Разом із цим спікер української делегації зазначає, що в РФ не для того всі ці роки витрачали мільйони, а також час і життя своїх же співвітчизників, які їхали воювати на Донбас.

Арестович каже, що нині про можливість повернути постачання Криму водою, як в колишні часи, мова не йде. Будь-які нібито "реалістичні" сценарії такого кроку здатні пропонувати виключно люди, які не займаються політикою, тим більше міжнародної.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як оцінює шанси російських окупантів на забезпечення нинішніх кримчан водою екс-глава Меджлісу Мустафа Джемілєв.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чи збирається глава РФ Володимир Путін переговорити щодо Криму з українським президентом Володимиром Зеленським.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини