Головна Новини Політика зовнішня політика ВМС України поповниться універсальними Mark VI
commentss НОВИНИ Всі новини

ВМС України поповниться універсальними Mark VI

Україна нещодавно отримала американські "Айленди"

25 грудня 2021, 08:25 comments1043
Поділіться публікацією:

У 2022 році передбачено передачу 12 патрульних катерів ВМС США Mark VI на баланс військово-повітряних сил України. Як повідомляє news.obozrevatel.com, про це заявив контрадмірал, командувач ВМС ЗС України Олексій Неїжпапа. За його словами, ці універсальні катери призначені для патрулювання прибережних морських територій та захисту портової інфраструктури.

ВМС України поповниться універсальними Mark VI

Патрульний катер Mark VI - фото з відкритих джерел

"Вони швидкі, маневрені, непомітні, багатофункціональні та відмінно підходять для спеціальних операцій", — зазначив контрадмірал.

Також Неїжпапа уточнив, що базуватися катери будуть в Азовському морі, в Бердянську. Наразі вирішується питання їх транспортування на місце базування. За словами командувача ВМС, вони можуть пройти через Керченську протоку.

Крім того, Неїжпапа нагадав, що Україна нещодавно отримала американські "Айленди". У зв'язку з цим уже три українські екіпажі пройшли підготовку в Балтіморі, США. А на початку грудня відбулося почесне підняття прапора України на цих кораблях. Два катери повноцінно увійшли до складу Військово-морських сил України. Дислокуватимуться катери будуть у порту "Південний".

Катер Mark VI має довжину по ватерлінії майже 24 метри та найбільшу довжину 26 метрів. За рахунок невеликого розміру вони будуть корисні в Азовському морі, Дунаї, лиманах. Силова установка Mark VI складається з двох дизельних двигунів багатопаливного типу з водометами та забезпечує катеру максимальну швидкість для тривалого застосування 35 вузлів та максимальну швидкість для короткочасного застосування 41 вузол. Дальність ходу нового катера на крейсерській швидкості 30 вузлів близько 600 миль.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в МЗС озвучили свою умову щодо прямих переговорів США, ЄС та НАТО з Росією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини