Головна Новини Політика зовнішня політика Влада хоче повертати українців з-за кордону назад: що пропонує МЗС
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада хоче повертати українців з-за кордону назад: що пропонує МЗС

Дмитро Кулеба висловився про повернення українців із-за кордону

18 червня 2024, 15:35
Поділіться публікацією:

Коли йдеться про заохочення українців повертатися з-за кордону, важливо знаходити правильні інструменти та взаємодію. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба під час 4-го Саміту перших леді та джентльменів.

Влада хоче повертати українців з-за кордону назад: що пропонує МЗС

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Глава МЗС України зазначив, що у питанні повернення українців на Батьківщину необхідно знайти правильні слова, інструменти, а також взаємодію. Водночас не варто "дотискати".

Міністр додав, що уряди інших країн, у яких зараз перебуває найбільше українців, задоволені тим, що наші громадяни живуть у них, працюють та адаптуються у їхніх суспільствах. Але вони також бажають допомогти Києву повернути земляків додому.

"Вони (уряди інших країн, — ред.) самі знаходяться у дуже вузькому просторі для маневру, тому що ти не можеш робити це примусово. І так само і для нас", — наголосив Дмитро Кулеба.

За словами міністра, серед українців за кордоном також є й ті, кому нікуди повертатися, або ж не мають можливості це зробити через хворобу, або необхідність догляду за близькими.    

"Я думаю, якщо цю групу відставити в бік, для решти українців, які зараз за кордоном, ми всі присутні у цій залі, ті, хто сьогодні здає сесію в університетах, ходять на роботу в полях, на заводах, у бізнесі, наочний доказ. того, що в Україні можна жити, розвиватися та ростити дітей", — заявив український міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — треба буде говорити з Росією: Дмитро Кулеба зробив заяву про підготовку переговорів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини