Головна Новини Політика зовнішня політика Влада Грузії зняла інтригу в питанні помилування Саакашвілі
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада Грузії зняла інтригу в питанні помилування Саакашвілі

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі публічно заявила, що ніколи не піде на те, щоб помилувати Саакашвілі

4 листопада 2021, 07:30
Поділіться публікацією:

Колишній президент Грузії, голова Виконавчого комітету Національної ради реформ України Михайло Саакашвілі має всі шанси провести найближчих 9 років у в'язниці Грузії. Президент Грузії Саломе Зурабішвілі публічно заявила, що ніколи не піде на те, щоб скористатися її правом та помилувати Саакашвілі. Тому політик має понести покарання, відповідно до грузинського законодавства. Як передає видання "Коментарі", про це пише портал "Новини-Грузія".

Влада Грузії зняла інтригу в питанні помилування Саакашвілі

Михайло Саакашвілі. Фото з відкритих джерел

Саломе Зурабішвілі зазначила, що вона б і не порушувала цієї теми, якби питання подальшої долі Михайла Саакашвілі не порушувалося і не мусувалося так гостро у ЗМІ. Президент Грузії зазначила, що вона не приховуватиме своєї позиції щодо питання помилування Саакашвілі. Такого рішення немає і не може бути. На сьогоднішній день Саакашвілі не є політичним в'язнем, він також не є жертвою несправедливості. Отже, до нього не може бути застосовано право помилування, яке має президент.

Зурабішвілі наголосила, що Михайло Саакашвілі повернувся до Грузії з однією лише метою – дестабілізувати обстановку в країні, причому потрапив у країну нелегально і тепер має відповісти за порушення законодавства.

Також президент додала, що Саакашвілі – "особливий ув'язнений". Враховуючи підвищену увагу до його персони у ЗМІ та громадськості, він має бути під постійним наглядом пенітенціарної адміністрації, щоб стан його здоров'я не став приводом для маніпуляцій та звинувачень влади.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти розповіли, як Україна має поводитися в ракурсі грузинської ситуації із Саакашвілі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини