Головна Новини Політика зовнішня політика Візит Зеленського в США: які очікування від зустрічі
commentss НОВИНИ Всі новини

Візит Зеленського в США: які очікування від зустрічі

Також Володимир Зеленський збирається говорити з Джо Байденом про посилення енергетичної безпеки України та Європи

22 липня 2021, 11:26
Поділіться публікацією:

У Білому домі повідомили, що довгоочікувана зустріч президента України Володимира Зеленського і президента США Джо Байдена відбудеться 30 серпня. Чому візит, який спочатку деякими виданнями і політиками анонсували на кінець липня, перенесли майже на місяць? Які очікування від першої очної зустрічі Зеленського і Байдена?

Візит Зеленського в США: які очікування від зустрічі

Зеленський і Байден. Фото: колаж Comments.ua

Експерт з міжнародної політики в Українському інституті майбутнього Ілля Куса підкреслює, що зустріч ніхто не переносив.

"Вона планувалася на літо. Ніяких точних дат місяців нам ніхто не обіцяв, і в США про це завжди говорили ", — пояснює експерт.

На його думку, дату визначали так, щоб завершити домовленості між США і Німеччиною по "Північному потоку-2".

Ілля Куса впевнений, що ця поїздка буде для Зеленського та України однією з найважливіших.

"У президента з'явиться шанс вирішити всі принципові питання з США і сформулювати для них функціонал України на світовій арені на наступні 4 роки мінімум", — вважає Ілля Куса.

Політолог Кирило Сазонов вважає оголошення дати візиту позитивною подією для України.

"Занадто багато було спекуляцій на темі перенесення або скасування візиту Володимира Зеленського в Вашингтон, які активно розганяли російські медіа і окремі українські опозиціонери. Дата затверджена, візит відбудеться, тим для переговорів досить багато. У телефонній розмові Зеленського і Байдена чітко прозвучало час візиту — американський президент запросив українського колегу відвідати Білий дім влітку. Влітку. Про середину або кінець липня вже пішли фантазії в форматі припущень. В цей час скромні службовці формували графіки і узгоджували зустріч. Влітку. Вийшло кінець серпня", — зазначає політолог.

За словами Кирила Сазонова, в цьому є навіть позитивний момент.

"В України буде більше часу на підготовку пропозицій (нам давно пора відмовлятися від формату" зустрітися швидше і щось попросити, зробити фото і забути "). Плюс — вже пройде перша зустріч в ініційованій Зеленським групі "Кримська платформа". І з її підсумками можна буде на зустрічі з Байденом впевнено повертати питання окупації Криму в політичний порядок денний, — пояснює експерт. — Тому що Москва доклала максимум зусиль, щоб дискусії про ОРДЛО витіснили Крим з інформпростору. Зеленський це питання знову зробить актуальним. Очікування від зустрічі дуже великі, розмова точно не буде простим, так що питання конкретної дати тут не найголовніший точно".

Нагадаємо, Зеленський привітав американський народ і його президента з Днем Незалежності США. У країні це свято відзначають сьогодні, 4 липня. Щирі слова вітання Володимир Зеленський сказав, виступаючи в Одесі з нагоди Дня військово-морських сил ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення


Новини