Головна Новини Політика зовнішня політика Візит Дуди в Україну: наскільки нашій країні важливий його приїзд
commentss НОВИНИ Всі новини

Візит Дуди в Україну: наскільки нашій країні важливий його приїзд

У програмі візиту - участь в саміті Кримської платформи та відзначення Дня Незалежності України в Києві

22 серпня 2021, 19:52
Поділіться публікацією:

У неділю, 22 серпня, в Україну з триденним візитом прибуває президент Польщі Анджей Дуда. Експерти для видання "Коментарі-Україна" оцінили значущість цього візиту, в тому числі в ракурсі протидії російській агресії, а також запуску "Північного потоку-2".

Візит Дуди в Україну: наскільки нашій країні важливий його приїзд

Анджей Дуда - фото з відкритих джерел

Політолог, політичний консультант Володимир Фесенко підкреслює, що головна мета цього візиту — участь польського президента в саміті "Кримської платформи". Но не тільки.

"Це триденний візит, і він має більш широку програму, в тому числі участь в урочистих заходах святкування 30-річчя незалежності України. В цілому це ще одне підтвердження тісних партнерських відносин між Польщею та Україною, і її президентами", — акцентує експерт.

За його словами, ця співпраця має вже не тільки двосторонній, а й багатосторонній характер. Зокрема, воно призвело до створення "Люблінського трикутника" (партнерський формат співпраці України, Польщі та Литви).

"Природно, в рамках цього візиту відбудеться зустріч президентів Зеленського і Дуди, на якій будуть обговорюватися основні напрямки подальшого розвитку двостороннього співробітництва, і спільна реакція на конкретні виклики, в тому числі і по СП-2. Про більшої конкретики ми дізнаємося під час візиту", — резюмує Володимир Фесенко.

Політолог Петро Охотин нагадує, що Польща в питанні "Північного потоку-2" залишається соратницею України.

"Варшава не словом, а ділом протистояла будівництва газопроводу. Наприклад, в березні відкликала реєстрацію кораблів "Krebs Geo" і "Krebs Jet", які брали участь в будівництві проєкту і ходили під польським прапором. В умовах, що склалися, Україна і Польща повинні обговорити військове співробітництво і можливості транзиту і зберігання зрідженого газу з США", — підкреслює Петро Охотин.

Він акцентує, що протидія запуску "Північного потоку" -2 — це частина відповіді на гібридну агресію Російської Федерації.

"Польща і Україна пам'ятають з історії Другої світової війни: захист великими гравцями своїх бізнес-інтересів може нести прямі військові втрати для інших країн", — зазначає Петро Охотин.

Нагадаємо, усі конфлікти, які існують сьогодні в Європі, де так чи інакше присутнє Російська Федерація, президент України Володимир Зеленський вважає жахливими.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олег Н.

22 серпня 2021, 21:12

Ясен пень. Дуда проводит рекогносцировку будущей колонии. Украинцам пора изучать польский язык.


Новини