Головна Новини Політика зовнішня політика До РФ приїде представник Держдепу США: чи очікувати Україні "сюрпризів"
commentss НОВИНИ Всі новини

До РФ приїде представник Держдепу США: чи очікувати Україні "сюрпризів"

З Вікторією Нуланд, швидше за все, зустрінуться заступники міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков і Андрій Руденко

17 вересня 2021, 16:57
Поділіться публікацією:

Восени Росію може відвідати заступник держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд. Про це з посиланням на свої джерела повідомляє "Комерсант".

До РФ приїде представник Держдепу США: чи очікувати Україні "сюрпризів"

Вікторія Нуланд - фото з відкритих джерел

Не виключено, що в РФ Нуланд може зустрітися Дмитром Козаком, який курирує український напрям. 

Про що говорить підготовка подібної зустрічі? Як можуть США і РФ розіграти "український кейс"? Які бачаться позитиви і ризики? Щоб розібратися в цих питаннях, видання "Коментарі" звернулося до експертів.

Росія буде намагатися схилити США до тиску на Київ з вимогою повної реалізації "Мінська"

Експерт з міжнародної політики в Українському інституті майбутнього Ілія Куса вважає, що поки робити якісь висновки зарано. І ключовою в цій історії вважає позицію США щодо Мінських угод.

"А позиція ця поки що невизначена, — зазначає експерт. — Росія буде намагатися схилити США до тиску на Київ з вимогою повної реалізації "Мінська", наприклад, через імплементацію "формули Штайнмайера" або "плану кластерів". Наскільки у них вийде, стане зрозуміло після візиту".

Ілія Куса вважає, що РФ і США могли б домовитися про реалізацію Мінських угод як основ врегулювання. І це, на його думку, був би негативний для нас сценарій.

"Інші альтернативи — це заморозка конфлікту на довгий час або збереження статус-кво", — підкреслює експерт.

Чинні Мінські угоди є тупиком і для України, і для Росії

Політолог, соціолог Володимир Воля вважає, що якщо візит Нуланд в РФ відбудеться, сторони обговорять великий спектр питань, пов'язаних з Афганістаном. Сирією, Східною Європою. Можливо, порушать тему кіберзагроз. І, звичайно, будуть обговорювати українську проблематику.

"Я скептично ставлюся до ідеї, що може бути якось розіграний "український кейс". Можливостей для якогось обміну, розміну і тому подібного не існує. Чинні Мінські угоди є тупиком і для України, і для Росії. Вони не дозволяють досить серйозно маневрувати нікому", — зазначає Володимир Воля.

Саме тому він жодних сюрпризів (як хороших, так і поганих) з української теми не очікує.

"Візит Нуланд не призведе до яких-небудь змін ситуації в питанні з ОРДЛО, з реалізацією Мінських угод і тим більше — з питанням Криму", — прогнозує політолог.

Раніше видання "Коментарі" писало, що Німеччині і США час діяти: Кулеба просить Захід заспокоїти Росію з її поривами шантажу на газовому ринку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини