Головна Новини Політика зовнішня політика Вірменські формування Карабаху почали здавати зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

Вірменські формування Карабаху почали здавати зброю

Самопроголошена вірменська республіка Арцах у Нагірному Карабаху та її збройні формування саморозпускаються, у відповідь на ультиматум Азербайджану

22 вересня 2023, 20:51
Поділіться публікацією:

Збройними формуваннями Карабаха розпочато здавання озброєння та військової техніки "під контролем російських миротворців". Про це, як повідомляють "Коментарі", заявили в Міноборони РФ, чиї формування розташовані між вірменськими та азербайджанськими силами.

Вірменські формування Карабаху почали здавати зброю

Армія Арцаху

За даними військових РФ, на яких посилається російський ТАРС, вже здано шість одиниць бронетехніки та понад 800 одиниць стрілецької зброї.

При цьому понад 800 мирних жителів залишаються у розташуванні російських миротворців у Нагірному Карабаху.

За даними російської сторони, було зафіксовано два порушення режиму припинення вогню, але постраждалих від цього немає.

Водночас стало відомо про два обстріли російських військових. За даними українського журналіста Юрія Бутусова, під час сьогоднішнього обстрілу з боку вірменських формувань загинув один російський військовий, а 20 вересня азербайджанські військові обстріляли автомобіль із високопоставленими російськими офіцерами – загинув заступник командира російського контингенту, капітан 1-го рангу Іван Ковган та ще кілька військових. Відомо, що Іван Ковган офіційно обіймав посаду заступника командувача підводних сил Північного флоту РФ. Його відправили в Нагірний Карабах лише два місяці тому.

В обстрілі звинуватили азербайджанських військових, а президент Азербайджану Ільхам Алієв зателефонував президентові Росії Володимиру Путіну і вибачився за цей інцидент.

Російський миротворчий контингент у Нагірному Карабаху розташований у регіоні на підставі заяви про припинення вогню, підписаної лідерами Азербайджану, Вірменії та Росії за наслідками Другої карабахської війни. Російський миротворчий контингент розміщений вздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабаху та вздовж Лачинського коридору.

Його чисельність — 1960 військовослужбовців зі стрілецькою зброєю, 90 бронетранспортерів, 380 одиниць автомобільної та спеціальної техніки, по 4 вертольоти Мі-8 та Мі-24.

Тим часом, США змінили своє рішення про передачу ракет ATACMS Україні.

Арестович передбачає вибух "інформаційної бомби" в Україні.

А експерти розповіли про підводні камені нової пенсійної реформи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини