Головна Новини Політика зовнішня політика Вірменія запросила екстрене засідання Ради безпеки ООН щодо Карабаху
commentss НОВИНИ Всі новини

Вірменія запросила екстрене засідання Ради безпеки ООН щодо Карабаху

Єреван звинувачує Баку у навмисній блокаді Карабаху, Азербайджан відкидає ці заяви

12 серпня 2023, 19:53
Поділіться публікацією:

Вірменія 11 серпня звернулася до ООН з проханням провести термінове засідання Ради Безпеки ООН через погіршення гуманітарної ситуації в Нагірному Карабаху "внаслідок вимушеної блокади". Про це, як повідомляють "Коментарі", заявила прес-служба МЗС Вірменії у суботу, 12 серпня.

Вірменія запросила екстрене засідання Ради безпеки ООН щодо Карабаху

Карабахський конфлікт між Вірменією та Азербайджаном триває понад 30 років

"Після 15 червня 2023 року крайня нестача товарів першої необхідності, включаючи продукти харчування, ліки та паливо, посилилася, коли Азербайджан повністю закрив Лачинський коридор — єдиний маршрут, що з'єднує Нагірний Карабах з Вірменією та зовнішнім світом, — заборонивши будь-які, навіть гуманітарні виходи до Нагірного. Карабах. Навмисні постійні перебої з постачанням природного газу та електроенергії в Нагірний Карабах з боку Азербайджану завдали величезних збитків засобам існування людей", — заявив постійний представник Вірменії при ООН Мгер Маргарян у листі на ім'я голови Ради безпеки ООН. Через брак основних продуктів харчування та вітамінів близько 2000 вагітних жінок, близько 30 000 дітей, 20 000 людей похилого віку та 9000 інвалідів борються за виживання в умовах недоїдання, а люди з хронічними захворюваннями залишилися без ліків, стверджує дипломат.

Лачинський коридор — єдина дорога, що сполучає Вірменію з Нагірним Карабахом. 11 липня 2023 року держприкордонслужба Азербайджану заявила про тимчасове призупинення діяльності прикордонно-пропускного пункту "Лачин". Причиною цього було названо "неодноразові спроби контрабанди за допомогою транспортних засобів, що належать Міжнародному комітету Червоного Хреста".

Тим часом, до Києва прибув начальник Штабу оборони Великобританії.

Кулеба про заклики до переговорів із РФ: Зробимо все, щоб ці голоси згасли.

А у Польщі відповіли на бажання Лукашенка "налагодити стосунки".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини