Головна Новини Політика зовнішня політика Вірменія готується прийняти тисячі біженців із Карабаху
commentss НОВИНИ Всі новини

Вірменія готується прийняти тисячі біженців із Карабаху

Азербайджан поступово встановлює контроль над Нагірним Карабахом, а багато вірмен готуються його залишати

21 вересня 2023, 18:55
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявляє, що зараз ведеться підготовка до розміщення приблизно 40 тис. сімей з Карабаху. Про це повідомляють "Коментарі".

Вірменія готується прийняти тисячі біженців із Карабаху

Нікол Пашинян

Варто зазначити, що населення самопроголошеної вірменської республіки Арцах у Нагірному Карабаху, згідно з переписом 2015 року, становило 150 тисяч осіб, переважно вірмен. Азербайджанське та курдське населення Карабаху було вигнано під час Першої карабахської війни 1992-1994 років. У свою чергу тоді ж вірмени покинули територію Азербайджану. У спробах зберегти видимість абсолютного контролю ситуації в країні на трасах, що ведуть від південного фронту, азербайджанська армія змушувала потоки азербайджанських біженців, які рухалися у бік перевантаженого Баку, повернутися назад до зони бойових дій або шукати притулку в Ірані. Голод і недоїдання серед біженців досягли критичного рівня, і лише втручання зовнішніх сил, зокрема Ірану, запобігло ще більшим людським втратам.

У Вірменії наслідки конфлікту були такими ж обтяжливими. Ціною за допомогу вірменам Карабаха стало повне припинення постачання енергоносіїв та інших життєво важливих товарів, які надходили до Вірменії залізницею з Азербайджану та Туреччини.

Тим часом, у Словаччині на виборах лідирує антиукраїнська сила. Вже зараз соціологи вважають, що жодна партія Словаччини за підсумками виборів не матиме більшості.

Західні ЗМІ розповіли, до якої думки час звикати українцям. Видання зазначило, що просити про припинення вогню чи початок переговорів безглуздо.

А в Закавказзі зривають вірменські прапори. Азербайджанські військові встановлюють контроль за населеними пунктами Нагірного Карабаху.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини