Головна Новини Політика зовнішня політика Виключення Росії з Ради ООН з прав людини: хто з країн голосував проти
commentss НОВИНИ Всі новини

Виключення Росії з Ради ООН з прав людини: хто з країн голосував проти

Дмитро Кулеба назвав правильним призупинення членства Росії у Раді ООН з прав людини

7 квітня 2022, 19:55
Поділіться публікацією:

Росію виключили з  Ради ООН з прав людини. Більшість Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй (ООН) проголосувала за відсторонення країни-агресора. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на трансляцію засідання Генасамблеї

Виключення Росії з Ради ООН з прав людини: хто з країн голосував проти

Підсумки голосування на Генасамблеї ООН (фото з відкритих джерел)

Таке рішення підтримали дві третини країн-учасниць, які проголосували за відсторонення РФ з Ради з прав людини.

Тобто, за вигнання Росії з  Ради ООН проголосував практично весь цивілізований та демократичний світ. Загалом, у засіданні взяли участь 193 країни-учасниці. "За" — проголосували — 93. Утрималися — 58, виступили проти — 24 країни.

 Але знайшлися країни, які голосували проти виключення Росії з Ради ООН з прав людини. Зокрема, Алжир, Білорусь, Болівія, Бурунді, Центральноафриканська Республіка, Китай, Конго, Куба, КНДР, Еритрея, Ефіопія, Габон, Іран, Казахстан, Киргизстан, Лаос, Малі, Нікарагуа, В'єтнам, Узбекистан, Зімбабве, Росія.

Виключення Росії з Ради ООН з прав людини: хто з країн голосував проти - фото 2

 В Україні вже встигли відреагувати на це рішення. Зокрема міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Twitter заявив, що  військовим злочинцям не місце в  ООН. Також він подякував усім, хто підтримав таке рішення.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Кулеба розповів, чи чекати Україні від НАТО постачання зброї. Північноатлантичний альянс як військово-політичний блок на сьогоднішній день не має планів постачати озброєння Україні для захисту від російського агресора. Як передає видання "Коментарі", таку інформацію озвучив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після участі у міністерському засіданні НАТО у Брюсселі.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини