Головна Новини Політика зовнішня політика Ватикан відповів на критику команди Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Ватикан відповів на критику команди Зеленського

Святий Престол відкинув звинувачення у зв'язках з Росією та фінансовій залежності від неї

9 вересня 2023, 22:30 comments2658
Поділіться публікацією:

Банк Ватикану відповів радникові глави Офісу президента Михайлу Подоляку, який натякав на російське фінансування Банку Ватикану. Про це повідомляють "Коментарі".

Ватикан відповів на критику команди Зеленського

Ватикан

Банк Ватикану, що носить офіційне ім'я "Інститут релігійних справ" (IOR), відкинув твердження, що має інвестиції з Росії.

Раніше Михайло Подоляк заявив, що Ватикан не може бути посередником між Росією та Україною через нібито "проросійські" настрої.

"Потрібно подивитися на інвестиції, які робить Росія в банк Ватикану. І чому така дивна позиція у країни під назвою Ватикан. Треба трохи докладніше проаналізувати це", — сказав Подоляк.

"IOR не отримує грошей з Росії та не інвестує гроші з Росії", — заявили в банку Ватикану, назвавши подібні припущення "інсинуаціями".

IOR — велика наддержавна транснаціональна та єдина у світі абсолютно незалежна фінансова установа. Банк дає можливість великим корпораціям, створеним для релігійних, благодійних, наукових цілей інвестувати кошти, залучені на їхні рахунки, конфіденційно та без сплати податків. IOR закритий для широкої публіки і безпричинно відкрити рахунок юридичній особі не вийде. У 2012 році Forbes назвав IOR "найтаємнішим і унікальним банком у світі". Золото Банку Ватикану депоновано у Федеральній резервній системі США, а дорогоцінні монети та медалі зберігаються у сховищах IOR. Загальний обсяг клієнтських активів IOR на 2021 рік становив 6,5 млрд євро, і він обслуговує 14 960 клієнтів, з яких близько 4 300 корпорацій та 10 700 приватних осіб. Число співробітників 102. Нинішній президент IOR французький економіст Жан-Батіст де Франсуа.

Тим часом, ЄС та США допоможуть Індії побудувати інфраструктурну альтернативу Китаю.

Україна розкритикувала декларацію G20 про війну.

А в небі над Донецьком злетів величезний прапор України: подробиці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ермаков

10 вересня 2023, 07:36

Ватикан поддерживает войну РФ, это не правильно для мировой религии


Новини