Головна Новини Політика зовнішня політика В Україні запропонували оголосити війну Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні запропонували оголосити війну Польщі

Екс-радник глави Офісу президента Олексій Арестович в іронічному ключі прокоментував конфлікт між Україною та Польщею

20 вересня 2023, 18:27 comments7913
Поділіться публікацією:

Колишній радник глави Офісу президента, а зараз популярний блогер Олексій Арестович прокоментував загострення польсько-українських відносин, яке проявилося у різких публічних заявах президентів Польщі та України, а також виклику українського посла в МЗС Польщі. Про це повідомляють "Коментарі".

В Україні запропонували оголосити війну Польщі

Олексій Арестович

"Я думаю, що ми не доопрацьовуємо. Потрібно оголосити Польщі війну, — іронічно заявив Олексій Арестович. — Отак буде дуже схоже на 100 років тому".

— Щоправда, і кінець буде той самий, але, мабуть, нам цього дуже хочеться, — нагадав Арестович про невдалі спроби створення української держави сто років тому.

Крім того, колишній радник глави Офісу президента раптом заявив, що в Україні при владі є "випадкові люди".

— Ви помітили, що кожна влада в Україні починає по-різному, а закінчують вони завжди однаково – політичним самогубством... Це тому, що вони є випадковими людьми у владі. Отримавши історичний шанс, влада не знає, як їм розпорядитися, втомлюється від самих себе і починає педалювати єдиний інстинкт, який у них залишається — потяг до смерті.

Нагадаємо, що економічний конфлікт між Україною та Польщею стартував через вимоги польських фермерів заборонити експорт українського зерна до ЄС та Польщі. Причиною цього стала неможливість польського фермера конкурувати з українським зерном – в Україні більші наділи землі та дешевша робоча сила, а отже й нижчі витрати у перерахунку на тонну зерна. Внаслідок цього агропродукція польських селян не витримує конкуренції з українськими продуктами. До обмежувальних заходів Польщі приєдналися Угорщина та Словаччина. У відповідь Україна заявила про намір заборонити польський агроімпорт до України. Поляки в свою чергу пригрозили зупинкою постачання зброї та іншої західної допомоги, яка йде транзитом через їхню країну.

Тим часом, на вулицях Баку з'явилися російські прапори.

Українські біженці масово залишають Польщу.

А Путін офіційно підтвердив, що поїде до Китаю та повідомив подробиці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини