Головна Новини Політика зовнішня політика В Україні відбудеться саміт Люблінського трикутника: що обговорять
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні відбудеться саміт Люблінського трикутника: що обговорять

До України прибудуть президенти Польщі та Литви для участі в саміті Люблінського трикутника

14 грудня 2021, 13:50
Поділіться публікацією:

Глава української держави написав у Twitter, що до України прибудуть керівники двох європейських країн-сусідів. Серед яких Польща та Литва. Політики приїдуть з офіційним візитом для переговорів.

В Україні відбудеться саміт Люблінського трикутника: що обговорять

Президент розповів про зустріч Люблінського трикутника, фото Офісу президента

Відомо, що до України приїдуть президенти Анджей Дуда та Гітанас Науседа для проведення засідання Люблінського трикутника. Захід відбудеться 20 грудня в Києві.

Серед питань на порядку денному — ймовірність військової агресії Росії та стан безпеки в Східній Європі. Ймовірно, поговорять й про ситуацію з нелегальними мігрантами на кордонах країн та участь в дестабілізації положення Європейського союзу нашого північного сусіда — Білорусі. Крім того, серед важливих питань — реалізація Дорожньої карти співробітництва трьох країн.

Раніше повідомлялося, що приїзд президентів буде свідчити про їх підтримку України на фоні подій з накопиченням військ Росії на кордоні з Україною.

Попередньо, ці ж питання обговорили 12 грудня координатори Люблінського трикутника. Під час зустрічі було складено графік майбутніх контактів між керівниками держав. Представники Міністерств закордонних справ країн-учасників вже підписали План спільних дій з протидії дезінформації на 2022-2023 роки.

Торік міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запросив Білорусь взяти участь у зустрічі представників "Люблінського трикутника".

Як повідомляв портал "Коментарі", делегація "Люблінського трикутника" на чолі з віцемаршалом Сейму Польщі Малгожатою Госєвською приїжджала навесні. Тоді представники іноземних держав відвідали східні частини України — Авдіївку, Слов’янськ та Маріуполь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини