Головна Новини Політика зовнішня політика В Україні розширили список санкцій проти контрабандистів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні розширили список санкцій проти контрабандистів

В санкційний список потрапили один громадянин Німеччини і два громадянина України

30 липня 2021, 20:36
Поділіться публікацією:

Рада національної безпеки і оборони України розширила санкційний список проти контрабандистів. До нього включили ще три людини. Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

В Україні розширили список санкцій проти контрабандистів

Пропозиція про доповнення списку ще трьома особами надійшла від МВС. Фото: pixabay

В санкційний список потрапили один громадянин Німеччини і два громадянина України.

До списку увійшли три фізичні особи, а саме Олександр Акст, Валерій Фальківський та Владислав Студинець. Крім того, 24 компанії, які афілійовані з цими панами, увійшли до цього списку.

Пропозиція про доповнення списку ще трьома особами надійшла від Міністерства внутрішніх справ. Раніше список контрабандистів поповнювався пропозиціями Служби безпеки України.

Як писали "Коментарі" відтепер за зниження вартості товарів, що купуються на "Alibaba" та "Aliexpress", українці можуть отримати карну відповідальність.  13 липня Верховна Рада України 255 голосами "за" прийняла за основу законопроект під №5420. Останній вносить зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо криміналізації контрабанди товарів та підакцизних товарів, а також їхнього недостовірного декларування, повідомили у новинному центрі Верховної Ради.

Крім того нардепи пропонують залишити без ліцензій тих підприємців, які реалізують контрабандну косметику.  За словами Оксани Дмитрієвої, вона особисто збирається голосувати за проект закону про криміналізацію контрабанди. При цьому Дмитрієва підкреслює, що карати слід не тільки тих, хто нелегально ввозить різні товари на територію нашої країни, а й тих, хто потім їх тут збуває.


Контрабандисти у своїй діяльності вдаються до самих різноманітних прийомів. Так, за часів карантину, українець у водолазному костюмі переправляв до Румунії захисні маски підводним способом через річку Тиса.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини