Головна Новини Політика внутрішня політика Скандал із російською контрабандою косметики в Україні: VIP-клініки краси можуть позбавляти ліцензій
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал із російською контрабандою косметики в Україні: VIP-клініки краси можуть позбавляти ліцензій

Деякі українські VIP-салони і косметологи можуть використовувати контрабандну продукцію — Рада хоче їх покарати

1 червня 2021, 14:58
Поділіться публікацією:

Нардепи пропонують залишити без ліцензій тих підприємців, які реалізують йконтрабандну косметику. Таку інформацію подає видання "Депо", цитуючи нардепа від "Слуги народу" Оксану Дмитрієву.

Скандал із російською контрабандою косметики в Україні: VIP-клініки краси можуть позбавляти ліцензій

Нардеп Оксана Дмитрієва про скандал із російською контрабандою. Фото з відкритих джерел

За словами політика, вона особисто збирається голосувати за проект закону про криміналізацію контрабандии. При цьому Дмитрієва підкреслює, що карати слід не тільки тих, хто нелегально ввозить різні товари на територію нашої країни, а й тих, хто потім їх тут збуває.

"Якщо чесно, не дивно, що і косметику возять контрабандою. З нею треба боротися, тому що часто контрабандою возять сумнівну продукцію. Потім пацієнти приходять і скаржаться. Будь-яка контрабанда повинна бути заборонена. І паралельно вважаю, що всіх учасників контрабандних поставок потрібно карати позбавленням ліцензії. Покарання має бути, і суворим. Тут безапеляційно", — заявила депутат, коментуючи гучний скандал у пресі про нелегальне ввезення елітних косметичних засобів.

Правоохоронці, які працюють на українському кордоні, припиняють ввезення величезної кількості контрабанди. Однак частина подібних товарів все одно потрапляє на територію нашої країни. Потім заповзятливі громадяни намагаються її реалізувати — через магазини, клініки (якщо мова про косметологічну продукцію) або торгові акаунти в соцмережах.

Як раніше повідомляли "Коментарі", нещодавно стало відомо про роботу приблизно такої ж схеми на ринку косметологічних послуг. За інформацією ЗМІ, вона могла бути організована громадянином РФ Олексієм Великим і представлена в Україні компанією NBC Group.

Журналісти видання "Депо" нагадують, що логотип цієї фірми повністю дублює логотип материнської російської компанії, зареєстрованої в Москві. NBC Group займається продажем косметологічних засобів VIP-клінікам краси і приватним косметологам.

"Мова про французькі, німецькі та російські бренди, які нелегально надходять в Україну (PRX-T33, Dermadrop, Luscious lips, HELEO4) після того, як офіційно продані в РФ", — зазначає видання "Депо".

Контрабанду із "російським слідом" намагаються зупинити правоохоронці. Оскільки річні обороти ринку косметології в Україні сягають сотень мільйонів гривень, у Верховній Раді вважають, що ці гроші можуть служити великим джерелом для фінансування російської агресії.

За інформацією видання "Голос", серед клієнтів росіянина Олексія Великого знаходяться різні українські клініки і салони. До них, нібито, належать "Місце під Сонцем" (м. Одеса), "Benefis" (м. Одеса), "Virtus" (м. Київ, м. Одеса), "Екселанс" (м. Київ), "Естетік Косметолоджи Груп" (м. Київ), "Анкор"(м. Київ), б'юті-клініка Доктора Немировського (м. Київ) та інші.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини